Politika

SNS nas štiti od SNS? Šesti okrugli sto na FPN, SNS predložila set mera

Beogradski glas (N1) – Na šestom okruglom stolu o izbornim uslovima, održanom na FPN, Srpska napredna stranka predložila je set mera koje je vlast spremna da implementira kako bi unapredila izborne uslove.

Ministar policije Nebojša Stefanović, koji je učestvovao na okruglom stolu na Fakultetu političkih nauka, kaže da to nije konačan set mera, da će dodatne mere biti predložene u ponedeljak posle dodatnih konsultacija sa koalicionim partnerima.

Među tim merama su i one koje imaju za cilj sprečavanje funkcionerske kampanje i zloupotrebe javnih sredstava u kampanji, rekao je Stefanović.

„Mi smo u najvećoj meri uzeli preporuke nevladinih organizacija koje su predlagali na ovim sastancima. To nisu samo izmene zakona, imate i treninge i obuke“, poručio je ministar Stefanović.

Najavio je i da će upražnjena mesta u Savetu REM-a biti popunjena.

Za Pokret slobodnih građana to je dovoljno da odlože najavljenu odluku o eventualnom bojkotu izbora. Član predsednistva PSG Petar Miletić kaže da će taj Pokret sačekati kraj dijaloga uz posredovanje Evropskog parlamenta. Predloge koje je dao SNS vidi kao pomak u dobrom pravcu.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!