Politika

Radulović: Nemačka podržava Vučića jer im je obećao Kosovo i daje im subvencije

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović izjavio je u Šapcu da Nemačka pruža bezuslovnu podršku vlasti Aleksandra Vučića jer im on „ispunjava sve zahteve“ i zato što im je „obećao Kosovo“.

„Nemci čuvaju Vučića jer im ispunjava sve zahteve. On im je obećao Kosovo i učiniće sve što je za to potrebno, uključujući i izmenu zakona o referendumu. Potpisao je i sve sporazume o prihvatu migranata. Daje subvencije njihovim firmama, kao da je u službi Nemačke, a ne predsednik Srbije. Ne grade Nemci u Srbiji državu nalik svojoj, nego pokoravaju koloniju koja će služiti njihovim interesima“, rekao je Radulović u razgovoru sa gradjanima Šapca.

Kako se navodi u saopštenju DJB, Radulović je ocenio da se migrantska kriza najlakše može rešiti prekidom vojnih dejstava i organizovanjem povratka izbeglih u svoju zemlju, uz pružanje pomoći u izgradnji razorene države.

„Ovde se radi o nameri Nemačke da to stanovništvo naseli na Balkan i učini ga, zajedno sa postojećim stanovništvom, robljem, koje za male pare, gradi uspehe nemačke privredne imperije“, dodao je on.

Govoreći o budžetu za narednu godinu, Radulović je ocenio da on nije razvojni već partokratski.

„Baš kao i prethodni budžeti, služi da namiri armiju nesposobnih stranačkih jurišnika. Ako znamo da je uvećani PDV od gradjana uzeo dodatnih 60 milijardi, onda ne možemo govoriti o rastu standarda. Na privredi je jaram poreza na dobit uvećanog sa 10 na 15 odsto. Uvećane su postojeće akcize i stvorena je nova, akciza na struju. Ne vide se osnove za optimizam ni kod privrednih subjekata, ni kod gradjana“, dodao je on.

Radulović je naveo da su „razdragani“ samo nemački i drugi strani investitori kojima Vlada „nemilosrdno poklanja novac gradjana Srbije“ kroz subvencije koje su planirane u iznosu od 100 milijardi dinara.

„Ako tome dodamo 155 milijardi kojima država, kroz aktivirane garancije, plaća sopstveni javašluk i nesposobnost rukovodećeg kadra, onda je jasno da Srbija ostaje zemlja koju napuštaju mladi jer ovde ne vide šansu za sebe“, ocenio je lider Pokreta DJB.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač