Politika

„PSG je bliže odluci da bojkotuje, nego da izađe na izbore“

Izvor: Fonet

Funkcioner Pokreta slobodnih građana (PSG) Petar Miletić izjavio je da je PSG danas daleko bliže odluci da proglasi bojkot, nego da izađe na izbore.

On je novinarima na pauzi u međustranačkom dijalogu uz posredstvo Evropskog parlamenta rekao da su apsolutno nezadovoljni situacijom, što su danas rekli i predstavnicima Evropskog parlamenta.

„Danas je tema bila analiza postignutog, mi smo rekli da nije urađeno ništa od našeg poslednjeg sastanka do danas i da smo prilično skeptični da će se išta i desiti, jer predstavnici vlasti ne pokazuju ni mrvicu dobre volje da bilo šta promene kada su izborni uslovi u pitanju, posebno one dve suštinske stvari, a to je stanje u medijima i zloupotreba javnih resursa“, rekao je Miletić.

On je istakao da su to dve suštinski važne teme, a da u vezi sa njima nije postignuto apsolutno ništa.

Na pitanje koji bi gest trebalo da načini vladajuća koalicija da bi se situacija promenila, Miletić je odgovorio da bi otvaranje medija jedino bila suštinska promena u odnosu na dosadašnju situaciju.

On je dodao da pre svega misli na Radio-televiziju Srbije.

„Ako bi se to desilo, onda bi mogli da počnemo da razmišljamo o eventualnom izlasku na izbore“, rekao je Miletić i dodao da ukoliko vlast ne pokaže ni minimum dobre volje da promeni nešto pre predizborne kampanje, a ne u samoj kampanji, onda je PSG teško da objasni ljudima zašto uopšte izlazi na izbore.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 06. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x