Politika

Pristalice SzS počele blokadu zgrade RTS nezadovoljne izveštavanjem Javnog servisa

Beogradski glas (Beta) – Lideri Saveza za Srbiju, simpatizeri te opozicione grupacije i građani započeli su danas, nešto posle podneva, blokadu svih ulaza u zgradu Radio-televizije Srbije (RTS) zbog toga što, kako su naveli, ta televizija već osam godina ne radi profesionalno svoj posao.

Kako je najavio predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, blokada će biti mirna i “neće biti nikakve drame”, osim u slučaju da vlast pošalje nekoga da provocira.

“Neće biti nikakve krize, osim ukoliko vlast ne pošalje neke svoje batinaše da naprave koškanje. Ako to ne urade, osam sati će biti mirno”, rekao je Jeremić.

Dodao je da niko od njih (SzS) neće ulaziti u RTS.

Jeremić je novinarima rekao da blokada podrazumeva da niko ne može da udje u zgradu RTS a da će svako ko želi da iz nje izadje to moći da uradi u svakom trenutku.

On je dodao da učesnici blokade ohrabruju novinare RTS-a i apeluju da profesionalno rade svoj posao.

“Ne možete reći da javnost ne interesuje ono što ima da kaže Aleksandar Obradović (uzbunjivač iz Krušika), ono što ima da kaže Marija Lukić. Ne možete da kažete da nema interesovanja za to što se službenici BIA nalaze na listi medjunarodnih sankcija zbog trgovine otužjem”, rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, ogroman broj zaposlenih RTS-a zna da “ne radi posao na pravi način i da RTS treba da radi drugačije”.

On je ocenio da je “Miloševićev (Slobodan) RTS bio BBC u odnosu na RTS danas”.

Ranije je najavljeno da će blokada trajati do 20 časova.

Ispred glavnog ulaza u zgradu RTS okupilo se više desetina učesnika protesta a blokirani su i ostali ulazi.

Okupljeni nose transparent na kojem piše “EU biraj: Vučić ili demokratija”, a poruka je napisana i na engleskom i na srpskom jeziku.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x