Politika

Vučić poručio Srbima na KiM da glasaju za Srpsku listu jer jedino ona radi zajedno sa Beogradom

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Srbe na Kosovu da na izborima 6. oktobra u što većem broju glasaju za kandidate Srpske liste, navodeći da od svih političkih partija Srba na Kosovu, jedino ona radi „zajedno sa Beogradom i centralnom Srbijom“.

Vučić je za Radio-televiziju Srbije kazao da je glasanje za Srpsku listu „jedini način da ostanemo povezani“ a da je „sve drugo samo kidanje veza“ i mogućnosti podrške iz Beograda.

„Srbi mogu da glasaju za koga hoće ali ja ih molim da to bude Srpska lista jer jedino ona radi zajedno sa Beogradom. Izadjite na izbore u što većem broju, da glasamo za svoj opstanak na našim ognjištima, za srpske plate u školama, bolnicama… Sve će nam to ukinuti ukoliko se ne bude čuo glas Srpske liste“, ocenio je predsednik Srbije. 

Upitan da li će narednih dana pokušati da se uključi u predizbornu kampanju na Kosovu, Vučić je rekao da zbog niza zakazanih sastanaka sa stranim zvaničnicima i puta u Češku, neće imati vremena za to ali je i dodao da „ne bi imalo smisla“ da svojim dolaskom dovede Srbe u opasnost. 

On je najavio da će kandidate Srpske liste za poslanike pozvati da dodju u Beograd kako bi „simbolično“ pokazali da je to njihov glavni grad.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 12. 02. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!