Politika

Poziv na aktivan bojkot izbora, stići do svakog mesta u Srbiji

Beogradski glas (Beta) – Udruženje Jedan od pet miliona pozvalo je na bojkot izbora, ocenivši da ne postoje uslovi za njihovo fer održavanje, i najavilo „aktivan“ bojkot, koji podrazumeva da se radom ne terenu obidje što više mesta to jest „svaki ćošak“ Srbije.

„Želimo da građanima objasnimo smisao bojkota jer opozicija, zbog kontrole medija koju sprovodi režim, ne može da dodje do najvećeg broja gradjana“, rekao je predstavnik Jedan od pet miliona Srdjan Marković na konferenciji za novinare ispred zgrade Skupštine Srbije.

On je naveo da nema vremena da se čeka na raspisivanje izbora kako bi se proglasio njihov bojkot, jer je mesec i po dana nedovoljno da se sprovede kampanja za bojkot.

Komentarišući što su neke stranke najavile bojkot a druge nisu, on je naveo da odluka ne sme da se rukovodi „ličnim ili partijskim interesima“.

„Bojkot je jedini način da se pokaže da nismo deo Vučićevog sistema“, rekao je Marković.

On je rekao da je odziv gradjana na bojkot izbora značajan za njegov uspeh, ali da je pre svega bitno da na izborima ne učestvuju „glavne“ opozicione stranke.

Članica Udruženja Jedan od pet miliona Valentina Reković je rekla da ni jedan od uslova stručnog tima protesta nije ispunjen tako da nema mogućnosti da budu fer.

Ona je pozvala udruženja gradjana, sindikate, političke i nepolitičke organizacije da podrže bojkot, za koji je ocenila da je logičan nastavak protesta gradjana. 

„Takvi izbori će biti zapravo unutastranački izbori Srpske napredne stranke“, rekla je Reković, navedeći da bojkot sredstavo da se dodje do poštenih izbora.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 25. 03. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač