Politika

Poslanik Bundestaga: Ako uđe u EU, Srbija će moći da šalje jeftinu radnu snagu u Nemačku

NATO bombardovanje iz 1999. godine još nije gotovo, jer Srbija ne priznaje takozvano Kosovo, kaže nemački poslanik Aleksandar Noj.

U intervjuu za Sputnjik on navodi da Srbija ne treba da naseda na prazne priče EU i da bi ulaskom izgubila integritet i suverenitet.

„Zapad gubi silu i uticaj, a EU posebno. Velika Britanija je izašla iz nje, tu su i druge članice, posebno na istoku, koje nisu zadovoljne statusom, savez je ugrožen, EU ne može da se postavi moćno koliko bi želela. Ali, može da stavi nož pod grlo Srbiji. Pitanje je šta još može Srbija da ustupi EU koja slabi. Ali, Srbija je u znatno boljoj poziciji nego pre 10 godina, u smislu bezbednosne i politike suverenosti. Srbija ne treba da naseda na legende, prazne priče EU da je ona zvezda vodilja za bolji bolji život. Ako uđe u EU, Srbija će moći da šalje jeftinu radnu snagu u Nemačku, što ide na štetu naših zaposlenih. S druge strane, Srbija će morati da uzima još više nemačkih proizvoda, što će joj smanjiti industrijsku moć. Uostalom, ako uđete u EU, izgubićete ono što vam je najvažnije, vaš integritet i suverenitet“, kaže Noj.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 25. 03. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač