Politika

„Poenta međustranačkog dijaloga nije izlazak ili neizlazak na izbore“

Beogradski glas (Beta) – Direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević izjavio je da poenta međustranačkog dijaloga uz posredstvo evropskih parlamentaraca nije izlazak ili neizlazak opozicije na izbore, već skretanje pažnje na izborne uslove koji nisu adekvatni i na određen nivo političke krize koja postoji u Srbiji, a koja se u jedom delu ogleda u odluci dela opozicije da ne izađe na izbore.

Antonijević je rekao za Blic da postoji otvoreno priznaje da problemi postoje, čim se ušlo u razgovore i na Fakultetu političkih nauka i sa evropskim parlamentarcima, a uz to, dodaje, postoji i potpis na određenim izmenama zakona.

„Mnogo je značajnije na koji način će se zakoni sprovoditi, da li ćemo imati zaokret ka pooštravanju postojećih zakona. Ono što moramo videti je taj zaokret. Nema mnogo vremena za sve promene“, rekao je Antonijević.

Kazao je i da se na razgovorima očigledno prepoznaje medijski prostor koji nije funkcionalan, teške kampanje koje se vode protiv pojedinaca, kao i potreba da se svim političkim akterima obezbedi jednak pristup medijima.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 25. 03. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač