Politika

OEBS: Bojkot izbora je uvek štetan za onog koji bojkotuje

Beogradski glas (Beta) – Predsednica skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da je skupština spremna da organizuje debate na temu medijskog ambijenta i rada REM kako bi se dogovorili da svi budu zastupljeni u izbornoj kampanji, saopšteno je iz njenog kabineta.

Gojković je u razgovoru s predsednikom Parlamentarne skupštine OEBS-a Georgom Ceretelijem govorila o procesu koji se odvija u cilju unapredjenja ambijenta na predstojećim izborima, ali i unapređenja rada skupštine.

Cereteli je naveo da dijalog s političkim strankama veoma važan vezano za izbore i dodao da je OEBS spreman da pomogne u prevazilaženju izazova i unapredjenju zakonodavstva, kao i da će u narednom periodu fokus biti na izborima, izbornom zakonodavstvu i medijskom okruženju.

Prema njegovim rečima, bojkot izbora je uvek štetan za onog koji bojkotuje.

Predsednica sprskog parlamenta je navela da ima prostora za unapredjenje mehanizama rada skupštine i da je parlament nakon izveštaja Evropske komisije doneo niz mera za poboljšanje rada.

Cereteli je rekao da je želja PS OEBS-a da parlamenti budu snažniji i efikasniji i da mogu da rešavaju probelem u društvu.

Gojković i Cereteli su razgovarali i o značaju dijaloga u okviru zasedanja Interparlamentarne unije u Srbiji i važnosti regionalne saradnje.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 12. 02. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!