Politika

„Nema ucena ni beneficija zbog kojih bi na izbore išao zajedno sa Srpskom listom, tu bruku ne bi oprali ni Ibar ni Sava ni Dunav“

Beogradski glas (Beta) – Bivši član Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Marko Jakšić izjavio je da ne vidi ni jedan racionalan razloga za zajednički izlazak na izbore sa Srpskom listom, te istakao da ne postoji nikakva uceni ni beneficija koja bi ga na to naterala.

„Posle svega što se desilo Oliveru (Ivanoviću), nakon svih saopštenja i gadosti koje su o nama izgovorene posle njegovog ubistva, ucene kako pre tako i posle poslednjih lokalnih izbora koje su nam priređivali članovi i perjanice te državne liste monolitnog jedinstva, kao i najviši predstavnici vlasti u Srbiji, bilo bi bolesno… hajde da budem malo blaži… bilo bi u najmanju ruku nenormalno biti u bilo kakvoj vezi sa Srpskom listom“, rekao je Jakšić.

On je za nedeljnik „Vreme“ istakao da ne postoji ucena ili beneficija koja bi uticala na drugačiju odluku jer, kako je istakao, „tu bruku nikada ne bi oprali ni Ibar ni Sava ni Dunav“.

On je rekao da je Građanska inicijativa SDP neformalnija organizacija od stranke i da jednu formalnu ulogu imaju odbornici, posebno u situaciji gde nikada nije izabran novi predsednik inicijative posle ubistva Olivera Ivanovića, i da je samo jedan od tri odbornika pristao da bude na listi.

Jakšić je naveo da stvaranje jedinstvene liste u stvari pokušaj da se uguši i poslednje mesto različitosti i drugačijeg politčkog delovanja koje je preostalo posle smrti Olivera Ivanovića.

Marko Jakšić bio je odbornik GI SDP u Skupštini Severne Mitrovice, ali je podneo ostavku pošto je organizovao proteste „Jedan od pet miliona“ u tom mestu i time želeo da pokaže da iza njega ne stoji ni jedna politička opcija, već da je to stvarno čin gradjanskog aktivizma. Inicijativu je napustio pošto je odlučeno da SDP bude na izbornoj listi Srpske liste.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 12. 02. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!