Politika

„Ne može se reći da je politička situacija u Srbiji idilična“

Beogradski glas (Beta) – Predsednica Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije Evropskoj uniji Tanja Fajon izjavila je da se ne može reći da je politička situacija u Srbiji „idilična“ i da je potrebno „posvetiti pažnju na odnos vlasti prema medijima i opoziciji“.

Ona je u intervjuu za list Danas od utorka ocenila da je „medijska scena u Srbiji daleko od idealne“.

„Može se reći da je trenutka situacija u medijima polarizovana. Postoje odredjeni mediji, i štampani i elektronski, koji nisu slobodni i služe svrsi plasiranja informacija od samo jedne strane“, rekla je slovenačka poslanica koja je na čelu Odbora Evropskog parlamenta nasledila Eduarda Kukana.

Prema njenim rečima, bitno je imati jasnu vlasničku strukturu i znati odakle dolazi novac za medije.

Povodom mogućeg posredovanja Evropskog parlamenta u razgovorima vlasti i opozicije o unapredjenju izbornih uslova, Fajon je rekla da bi „cilj posredovanja Evropskog parlamenta služio tome da se situacija u Srbiji normalizuje, da birački uslovi budu jednaki za sve, bez favorizovanja ijedne strane i da se rasprave vlasti i opozicije odvijaju na politički korektnom mestu za tako nešto, parlamentu“.

Upitana da li bi bila spremna da učesvuje u tom dijalogu kao deo delegacije Evropskog parlamenta, Fajon je odgovorila da „šanse za tako nešto postoje“.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!