Politika

Moskovski mediji: Dva skandala u Srbiji bacaju senku na posetu Vučića Rusiji

Beogradski glas (Beta) – Do susreta predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina dolazi nakon dva skandala koji bacaju senku na tu posetu, pišu današnji moskovski mediji.

„Predstojeća poseta Vučića i njegovi razgovori u Sočiju sa Putinom imaju principijelan značaj“, piše Komersant.

Dnevnik navodi da posle dva velika skandala, koji utiču na odnose – špijunskog i skandala sa srpskim minama u Ukrajini, samit treba da da odgovor na glavno pitanje: da li je Srbija spremna da bude ključni saveznik Moskve u regionu ili će nastaviti da balansira izmedju Rusije i Zapada.

Komersant navodi, pozivajući se na neimenovane izvore u Beogradu bliske vlastima, da će Srbija i dalje pokušavati da sačuva balans u odnosima sa Rusijom i Zapadom, izbegavajući očigledno naklanjanje jednoj strani.

RIA Novosti navode da je serija skandala u Srbiji, gde je ponovo „uključena Moskva, jedino što je bacilo senku na susret Vučića i Putina“.

RIA Novosti pišu da su odnosi dve zemlje na testu.

„Niz dogadjaja ove jeseni predstavilo je odnose strateških partnera u novom svetlu“, dodaje agencija u najavnom tekstu dodajući da eksperti smatraju da ti skandali neće uticati na odnose dve zemlje.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 04. 12. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!