Politika

Ludilu nema kraja: Vlast tuži samu sebe kako bi dokazala nevinost Aleksandra i Andreja Vučića

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević podneće krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja Vučića zbog navoda o njihovoj povezanosti sa vlasnikom imanja Jovanjica na kome je pronađena marihuana.

Krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije i njegovog brata Vučević će podneti Republičkom javnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju Srpske napredne stranke (SNS).

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije da će u ponedeljak protiv njega i njegovog brata Andreja Vučića krivičnu prijavu zbog slučaja “Jovanjica” podneti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević (SNS), pošto to nije uradio niko od opozicionih lidera.

Vučić je novinarima na vojnom aerodromu u Batajnici kod Beograda, rekao da će on i njegov brat “biti saslušani da ljudi u celoj Srbiji čuju šta je istina”.

Sudija Majić: Kazna do tri godine zatvora za lažno prijavljivanje krivičnog dela

Sudija Apelacionog suda u Beogradu, Miodrag Majić kazao je da je u Krivičnom zakoniku u članu 334. predviđena kazna zatvora od tri meseca do tri godine, ukoliko neko prijavi neko lice da je počinilo krivično delo, za koje se goni po službenoj dužnosti, a da on zna da to lice nije počinilo to krivično delo.

Majić je tako na Tviteru odgovorio na pitanja o najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević u ponedeljak podneti krivičnu prijavu protiv Vučića i njegovog brata Andreja, kako bi bio istražen slučaj “Jovanjica”.

Sudija Majić je naveo i da u slučaju pravosnažno oslobadjajuće presude po toj krivičnoj prijavi, istim licima ne bi moglo ponovo da se sudi za isto krivično delo.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x