Politika

Koga je prevozio ili šta je prenosio državni avion za koji Vlada nema podatke?!?

Izvor: N1

Generalni sekretarijat Vlade Srbije ne poseduje podatke u koju svrhu je korišćen državni avion za letove do Skijatosa i Kartagine. Ministar trgovine Rasim Ljajić rekao je za N1 da je on vanredno putovao u Kartaginu na sahranu predsednika Tunisa Bedžija Kaida Esebsija.

„U vezi za Vašim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja koji ste juče, 15. avgusta 2019. godine uputili elektronskom poštom predsedniku Vlade, ovim Vas obaveštavamo da Generalni sekretarijat, kao stručna služba Vlade, ne poseduje informacije koje ste tražili, odnosno ne poseduje podatke u koju svrhu je korišćen državni avion za letove do Skijatosa u Grčkoj 15. i 16. jula 2019, kao i podatke u koju svrhu je korišćen državni avion za let za Kartaginu u Tunisu 27. jula 2019. Sledstveno tome, i ostali traženi podaci nisu poznati Generalnom sekretarijatu“, navodi se u odgovoru Generalnog sekretarijata na upit N1.

Generalni sekretarijat Vlade nas je uputio da podatke o letovima državnog aviona zatražimo od Avio-službe Vlade.

Po objavljivanju odgovora Generalnog sekretarijata, televiziji N1 javio se ministar trgovine Rasim Ljajić koji nam je rekao da je on 27. jula državnim avionom vanredno putovao u Kartaginu, na sahranu predsednika Tunisa Bedžija Kaida Esebsija.

Podsetimo, državni avion u vlasništvu Vlade Srbije početkom meseca leteo je u tursku Antaliju dvaput, najpre petog, a potom 12. avgusta, oba puta se vraćajući u Beograd istog dana.

Šef riplomatije Ivica Dačić kazao je da je on putovao u Antaliju, na sastanak sa turskim ministrom Mevlutom Čavušogluom, sa kojim se, međutim, susreo dan pre pomenutog leta – 11. avgusta.

Međutim, spisak letnjih letova članova Vlade Srbije na egzotične destinacije tu se ne završava. Sredinom jula, državni avion leteo je direktno na grčko ostrvo Skijatos, putovanje za koje, barem na sajtu najčešćih putnika iz Ministarstva spoljnih poslova, nema nikakvog pisanog traga.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!