Politika

“Ko se pojavi na izborima za mene nije prava opozicija”

Izvor: N1

“Treba onima koji ne misle da još treba reći da li će bojkotovati, a ima i takvih stranaka prave opozicije i pojedinaca u opoziciji, dozvoliti da tako misle. Ali onog trenutka kada dođe do izbora, ako se oni pojave na tim izborima, od tog trenutka oni za mene nisu prava opozicija”, smatra politički analitičar Cvijetin Milivojević.

“Zoran Živković sasvim suvislo govori o svojoj aktivnoj kampanji bojkota, u kojoj ostavlja do poslednjeg trenutka mogućnost da se izjasni hoće li ili neće izaći na izbore, ja verujem da on ne bi izašao, bez obzira što bi profitirao na tim izborima”, rekao je Milivojević.

Milivojević kaže i da je bojkot stvar odluke i političke taktike.

“Takozvanoj konstruktivnoj opozcijii koju čine radikali, LDP ide u prilog da opozicija bojkotuje i da oni onda pređu cenzus. Opozicija treba da bojkotuje, ali prvo da vidimo šta je prava opozicija. To je ona opozicija koja dovodi u pitanje antiustavno delovanje Vučića. A takvih stranaka je malo. To su one stranke koje smeju da kažu da Vučić krši Ustav, oni koji smeju da kažu da je Briselski sporazum antiustavan, pa ove takse, sve je to antiustavno.. Pa do nekih stvari koje vidimo svaki dan, Vučić se bavi nadležnostima koje nisu njegove. On ima nekih osam nadležnosi koje su ceremonijalne. On nije vrhovni komandant, to je samo u ratnom stanju. Kod nas Vlada ne vlada. Nije ovo predsednički sistem. Te stranke koje ukazuju na to su prava opozicija. To je deo SzS, neke stranke iz dogovoar s narodom, meni je inicijativa Ne davimo Beograd dovoljno relevantna, tu je pokret “1 od 5 miliona”, rekao je Milivojević.

Milivojević kaže i da se vodi kampanja protiv lidera stranaka koji zagovaraju bojkot, a da je negativna kampanja svedena na razumnu meru prema onim strankama koje još nisu donele odluku o bojkotu.

“Sergej Trifunović je bio omiljen lik na naslovnicama tabloida, kada je rekao da još nisu doneli odluku o bojkotu onda ga više ne vidimo na stranama hronike, nego nekad čak i na kulturi. Vodi se rat protiv svih onih koji su protiv izlaska na izbore, na kojima će opozicija poturiti glavu na panj. Da imate normalne medije pa da ispliva ova priča o izborima u Lučanima bila bi druga stvar”, naveo je Milivojević. 

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x