Politika beogradski glas
Politika

„Hrvatska ima pametnija posla od prepucavanja sa Dačićem“

Politika

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je danas u Zagrebu da Hrvatska nema razloga da nastavlja polemiku sa Srbijom i da ima pametnija posla od prepucavanja sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

„Ponudili smo ruku saradnje, ali oni u ovom trenu još nisu spremni za taj nivo saradnje koja je nužna da bi se razvijali pozitivni dobrosusedski odnosi. Hrvatska nema razloga nastavljati polemiku jer nam nije korisna i treba se okrenuti stvarima koje su važnije za hrvatske ljude. Kao što sam rekao, imamo pametnijeg posla od prepucanja s Dačićem“, rekao je Jandroković povodom Dačićeve izjave da će u Zagreb poslati imena 20.000 dece žrtava Jasenovca i drugih koncentracionih logora u NDH.

Jandroković je novinarima, posle komemoracije ratnom ministru odbrane Gojku Šušku, rekao i da je politika Srbije „uvek ista – provocirati, verbalno izazivati i uvlačiti u blato“, kao i da „treba izbeći tu vrstu prepucavanja“ jer Hrvatska kao članica EU i NATO ima druge prioritete.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač