Politika

Fajon i Fabrici na radnom doručku sa delom opozicije, SzS: Evropski parlamentarci se složili da postoji politička kriza u Srbiji

Izvor: Beta, Fonet

Čelnici opozicije i izaslanici Evropske unije koji će učestvovati u međustranačkom dijalogu vlasti i opozicije kojem posreduju predstavnici Evropskog parlamenta sastali su se na radnom doručku u hotelu Metropol.

Sastanku su prisustvovali predsedavajuća Odbora EP za stabilizaciju i pridruživanje sa Srbijom Tanja Fajon i šef delegcije EU u Srbiji Sem Fabrici, izvestilac Odbora za spoljne poslove EP za Srbiju Vladimir Bilčik, predstavnik EP Eduard Kukan, a od čelnika opozicije lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, vođa pokreta Dveri Boško Obradović, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, kao i predstavnik Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić.

SzS: Evropski parlamentarci se složili da postoji politička kriza u Srbiji

Savez za Srbiju saopštio je danas da su se sastali sa predstavnicima Evropskog parlamenta odvojeno bez predstavnika vladajuće koalicije, da je uvažen njihov zahtev da se format dijaloga promeni, te napomenuli da su predstavnici EU svesni političke krize u Srbiji.

Navedeno je da je delegacija Saveza za Srbiju juče i danas u dva navrata razgovarala sa predstavnicima Evropskog parlamenta o izbornim uslovima.

“Evropski parlamentarci su uvažili zahtev SZS-a da se format dijaloga promeni i oni će posredovati u dijalogu vlasti i opozicije”, navedeno je u saopštenju.

Kako se ističe, delegacija SZS je iznela jasne i poznate stavove da u Srbiji nema uslova za fer i demokratske izbore, jer su institucije razorene i nema vladavine prava niti slobode medija, a evropski sagovornici su se složili da u Srbiji “postoji politička kriza i da vlast snosi veliku odgovornost”.

Savez za Srbiju je na oba sastanka istakao nedvosmislen stav da je nemoguće obezbediti fer uslove za izbore na proleće 2020. godine, jer oni moraju da važe najmanje devet meseci pre održavanja izbora, i da zato neće učestvovati na prolećnim izborima.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x