Politika

Fajon i Belčik „pojačanja“ EU pred drugu rundu dijaloga vlasti i dela opozicije o izbornim uslovima

Beogradski glas (Beta) – Predsedavajuća Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju Tanja Fajon i stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik pridružiće se Eduardu Kukanu i Knutu Flekenštajnu na drugoj rundi dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima 14. i 15. novembra.

Teme drugog sastanka kojim posreduje Evropski parlament biće analiza napretka mera vlade za poboljšanje izbornih uslova, novi predlozi Vlade, kao i finansiranje kampanje i mediji, objavio je portal EWB.

Očekuje se da sastanku prisustvuju i predstavnici civilnog društva koji su učestvovali i na dijalogu vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo – Milan Antonijević, programski direktor CRTA Raša Nedeljkov, izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar i programski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić, .

Takodje je najavljeno učešće predstavnika Radne grupe za sprovodjenje preporuka OEBS/ODIHR za unapredjivanje izbornog procesa, navodi EWB.

Prva runda dijaloga vlasti i opozicije održana je 9. i 10. oktobra, nakon razmene pisama predsedavajućeg Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera i predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković.

U dijalogu su odbili da učestvuju predstavnici Saveza za Srbiju, koji su ušli u kampanju za bojkot parlamentarnih izbora sledeće godine.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 12. 02. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!