Politika

Fabrici se nada nastavku dijaloga vlasti i opozicije o izborima

Beogradski glas (Beta) – Šef delegacije Evropske Unije u Srbiji Sem Fabrici rekao je da se nada da će se sledeće sedmice biti prvi razgovor u međupartijskom dijalogu za koji se Evropski parlament ponudio da posreduje.

„Evropski parlament je ponudio da posreduje u međupartijskom dijalogu i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković je to prihvatila“, rekao je Fabrici novinarima posle jednog skupa u Beogradu.

Fabrici je rekao i da bi dijalog trebalo da se vodi svaki dan.

„Mi smo podržali Vladu da primeni brojne preporuke koje su međunarodne organizacije dale s ciljem poboljšanja izbornog procesa. Ja se nadam će te preporuke biti usvojene i da će dovesti do fer i transparentnih izbora“, rekao je Fabrici.

Premijerka Ana Brnabić je rekla da joj se čini da će deo opozicije bojkotovati Skupštinu, ma šta Vlada preduzela, što „nije vladavina prava“.

Po njenim rečima, neke opozicione grupe ne bojkotuju rad parlamenta, iako kritikuju vlast, ali kao „konstruktivna opozicija, koja razmišlja o interesima građana“.

Ona je podsetila na mere koje Vlada preduzima da se unapredi izborni proces i ocenila da je danas „mnogo bolje“ nego 2012. godine, a pre svega stanje biračkog spiska.

Vlada „drži reč: mi smo rekli da želimo dijalog sa organizacijama civilnog društva i drugim političkim akterima, sa međunarodnim organizacijama“, rekla je Brnabić.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!