Politika

Đukanović: Predstavnici EP nisu izneli kritike o demokratiji i medijima, neće doći do pomeranja datuma izbora

Beogradski glas (Beta) – Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović izjavio je da predstavnici Evropskog parlamenta nisu izneli nikakve kritike o demokratiji i medijskim slobodama u Srbiji.

Đukanović je ocenio da su te kritike “interpretacija Saveza za Srbiju”.

On je, komentarišući sastanak predstavnika EU sa Savezom za Srbiju, kazao da nije u redu “ići po kafanama da razgovarate”. Dodao je da ukoliko to doprinosi izbornim uslovima, “onda je to u redu”.

Đukanović je pozvao predstavnike Evropskog parlamenta da odu do Radio-televizije Srbije da vide “koja je to demokratija”.

Prema njegovim rečima, Savez za Srbiju će “kao poslednji zahtev” tražiti garanciju pobede na izborima.

Rekao je i da do pomeranja datuma izbora neće doći jer “postoji Ustav i zakon koji jasno definiše kako se izbori odvijaju”.

Živković: Predstavnici EU ocenili da su formalno dobre stvari uradjene

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da da je predsednica odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU Tanja Fajon rekla da su “formalno dobre stvari uradjene”, ali da je “pitanje od kada će to da važi i koliko će to da se primenjuje”.

Živković je kazao da je na sastanku preispitano šta je uradjeno od tačaka koje su bile tema razgovora.

On je ocenio da je “tačno da je dobar deo obećanog uradjeno” i dodao da su zakoni koji definišu izborni postupak i koji definišu medijske slobode u Srbiju dobri.

“Imaju samo jednu manu: ne sprovode se. To je bila osnovna teza mog razgovora, da kažem da se ne vidi da se bilo šta primenjuje od toga”, istakao je on.

On je ocenio da ne može da se govori o odgovornoj Vladi dok postoji “lopov, koga je tako procenio najviši organ Beogradskog univerziteta” na mestu ministru finansija.

Prema njegovim rečima, medijska slika “treba da se promeni sutra”.

“Rekao sam ljudima iz Evropskog parlamenta ‘Nemojte to da pričate sa ljudima u Skupštini, pričajte sa (predsednikom Srbije Aleksandrom) Vučićem, on inače voli da odlučuje o bilo čemu u ovoj državi'”, istakao je lider Nove stranke.

On je kazao da će ta stranka odluku o učešću na izborima doneti u roku od 24 sata po njihovom raspisivanju.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x