Politika beogradski glas
Politika

DJB: Prava opozicija da uozbilji zahteve za fer izbore i istraje u bojkotu

Beogradski glas (Beta) – Pokret Dosta je bilo (DJB) pozvao je danas da „prava opozicija“, odnosno Savez za Srbiju (SzS) i Pokret slobodnih gradjana (PSG), „uozbilje“ zahteve koje vlast treba da ispuni da bi se stvorili „osnovni uslovi za fer izbore“ i istraje u pretnji bojkotom do njihovog ispunjenja.

Taj pokret je u saopštenju predložio više zahteva kojih bi taj deo opozicije trebalo da se drži.

Predložen je zahtev za fer pristupom medijima, pre svega RTS-u i nezavisnost regulatornog tela koje treba da spreči zloupotrebe medija, sredjivanje biračkih spiskova i snimanje biračkih kutija.

„Takodje, neograničen pristup izbornom materijalu nakon izbora. Mogućnost da svi gradjani preko interneta nakon izbora provere da li je zabeleženo da su glasali, a oni koji nisu glasali da provere da li je možda neko glasao umesto njih i istinska, neograničena kontrola biračkog materijala kroz zajednički rad Republičke izborne komisije (RIK) i izbornih listi kako bi se odmah, na licu mesta, zajednički konstatovale nepravilnosti u džakovima i glasanje mrtvih i ljudi koji žive u inostranstvu“, navodi se u saopštenju DJB.

Oni su istakli da vremena za stvaranje fer i poštenih izbora ističe, ali da ga još uvek ima dovoljno.

„Preduslov je da zahtevi opozicije vlasti budu fokusirani, realni i sprovodivi. Nerealnim i nemogućim zahtevima opozicija praktično obezbedjuje alibi vlastima i njihovim ‘EU sponzorima’ da kažu da su sve pokušali, ali da opozicija zahteva nemoguće“, dodaje se u saopštenju.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Milan
Milan
септембар 25, 2019 3:52 pm

Načelno se ne protivim, ali me zanima kako ste utvrdili da su SzS i PSG „prava opozicija“?

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 06. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x