Politika

„Dijalog vlasti i opozicije postigao efekte“

Izvor: N1

Nedavna oštra izjava Tanje Fajon o tome da u Srbiji nema napretka u medijskim slobodama, pokazuje da su razgovori vlasti i opozicije dali rezultate, izjavio je direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević.

„Dijalog je postigao svoje efekte i mi smo uspeli da na jednom prostoru razgovaramo sa svim političarima koji donose odluke u Srbiji, bilo da su oni opozicija ili u vladajućim strankama“, rekao je Antonijević na konferenciji o dijalogu između države, civilnog sektora i građana.

Fondacija je letos posredovala u seriji sastanaka vladajućih i opozicionih stranaka. Rezultat tih okruglih stolova je i spisak mera za poboljšanje izbornih uslova, kojeg je usvojila i Vlada Srbije.  

„To kontrolišemo da vidimo da li će se te sve stvari sprovesti i proces se dalje nastavlja sa Evropskim parlamentom, tako da, polako čini mi se da i država uči da je glas civilnog društva dovoljno jak, a i da postoje drugi glasovi koji će nas ispravljati na tom putu gde želimo da donosimo zakone, a ne i baš da ih sprovodimo“, rekao je Antonijević.

On dodaje da je to nešto na šta je i Evropski parlament skrenuo pažnju.

„Naročito ako gledate prilično oštre izjave Tanje Fajon nedavno, koje se tiču stanja u medijima. Ako neko ko nastavlja dijalog, koji smo zajedno započeli, daje ovako oštre izjave, mislim da je to dokaz da je i naš prvobitni dijalog tokom tog vrućeg leta, postigao svoje rezultate i da je on nastavljen i da očigledno ima određenih jakih poruka“, zaključio je Antonijević.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 25. 03. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač