Politika

Brže izašao nego što je ušao: Haradinaj saslušan u Hagu, branio se ćutanjem

Beogradski glas (Beta) – Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj ispitan je danas pred Specijalizovanim tužilaštvom u Hagu u svojstvu osumnjičenog i branio se ćutanjem, izvestila je Radio slobodna Evropa (RSE).

Haradinaj je nešto pre 10 časova ušao u zgradu suda.

Posle njega je ušla i njegova supruga Anita, koja je nakon nekoliko minuta napustila zgradu.

RSE navodi da je u zgradu Specijalizovanog tužilaštva u Hagu danas pre podne ušao i bivši predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići koji je tokom rata na Kosovu bio portparol i član Štaba OVK.

Haradinaj: Nisu mi rekli zašto su me zvali u Hag

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je danas posle saslušanja pred Specijalizovanim tužilaštvom za zločine OVK, u Hagu, da ne zna zašto je bio pozvan i da je iskoristio pravo da se brani ćutanjem. 

“Danas sam odgovorio na poziv Specijalnog suda kao osumnjičeni. Iskoristio sam pravo koje mi daje zakon na ćutanje, time sam ispunio svoju obavezu” kazao je Haradinaj novinarima po izlasku iz zgrade Specijalizovanog tužilaštva.

On je rekao da nije dobio objašnjenje zašto je pozvan.

“Tražili smo obajšanjenje ali nismo dobili. Nisu mi dali konkretne informacije. Priča se o mojoj ulozi u vreme rata ali mi nisu dali konkretne informacije. Tužilaštvo kaže da je to njihovo pravo”, rekao je Haradinaj u izjavi novinarima na srpskom jeziku koju je objavio Dojče vele na Fejsbuku 

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x