Politika

Brnabić: Išla bih na sastanak sa opozicijom samo ako bih morala, mediji bi trebalo da budu otvoreniji prema njima

Beogradski glas (Beta) – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se na sastanku predstavnika vlasti i opozicije u Beogradu pričalo o tome kako promeniti izborni zakon i Poslovnik Skupštine, koji su usvojeni u vreme “aktuelne opozicije”. Ona je navela da bi mediji trebalo da budu otvoreniji prema opoziciji, ali da se ona “ne bavi uređivačkom politikom”.

“Govorilo se o ‘demokratskim tekovinama’ koje su oni napravili da bi pobeđivali na svim izborima. Bilo je reči o promeni skupštinskog poslovnika koji su oni doneli, a Srpska napredna stranka (SNS) ga nije dirala. Poslovnik im se danas ne sviđa zbog toga što ne daje prostora opoziciji”, rekla je Brnabić na televiziji „Prva“.

Ona je navela da nije bilo pritisaka na SNS da se održi sastanak sa opozicijom i dodala je ta stranka uvek bila sprema na dijalog. Upitana da li bi ona trebalo da razgovora s opozicijom, kao premijerka, Brnabić je rekla da redovno razgovora u Skupštini Srbije.

“Šta to znači? Da možemo da se nađemo i na plaži, ako oni hoće na odmor? Ali, to nije u skladu sa onim o čemu oni pričaju, instituciji vladavine prava. Traže da se viđaju gde oni hoće. Nadam se da neću morati da idem na taj sastanak. Ali, ako moram, ići ću”, navela je premijerka, a prenosi B92.

Brnabić je dodala da bi želela da mediji budu “otvoreniji” prema opoziciji, “da bi građani mogli da vide šta sve govore”.

“Želela bih da građani mogu da vide šta je Dragan Đilas govorio u autorskom tekstu u NIN-u. On je rekao da je Moravski koridor nepotreban, želela bih da građani Čačka i ostalih mesta kroz koje taj koridor treba da prođe to čuju”, istakla je Brnabić.

Ona je ocenila da bi mediji svakako mogli da budu „otvoreniji“, ali da se ona ne bavi uređivačkom politikom.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!