Politika

Ana Stevanović: Kad će Vlada vratiti penzionerima oteto?

Politika

Izvor: Dosta je bilo

Narodna poslanica Ana Stevanović je u Narodnoj skupštini uputila nekoliko pitanja direktoru Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislavu Gašiću, premijerki Ani Brnabić i predsedniku Aleksandru Vučiću.

* „Zbog čega Bezbednosno-informativna agencija odugovlači sa bezbednosnom proverom gospodina Rodoljuba Šabića, poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i ne izdaje mu bezbednosni sertifikat? Podaci iz krivičnih postupaka koji nose oznaku ’strogo poverljivo’, uključujući i one koji se vode protiv najviših državnih funkcionera, u ovom trenutku nalaze se van domašaja poverenika, a samim tim i zainteresovane javnosti“, pitala je Stevanovićeva.

„Do kada će ovo biti slučaj, zavisi isključivo od BIA, koja, i dalje iz nepoznatih razloga, odugovlači sa bezbednosnom proverom poverenika Rodoljuba Šabića, onemogućavajući mu da dobije bezbednosni sertifikat. Odsustvo sertifikata moglo bi da ima za posledicu nemogućnost poverenika da postupa u nedefinisanom, nemalom broju informacija iz različitih krivičnih postupaka. Zbog svega navedenog, ponavljam svoje pitanje upućeno direktoru Bezbednosno-informativne agencije Gašiću, da nam ponudi objašnjenje i konkretan razlog kašnjenja izdavanja bezbednosnog sertifikata povereniku Šabiću koji mu je neophodan za dalji nesmetani rad.“

Stevanovićevu je interesovalo i kada će biti vraćene penzije na staro s obzirom na to da je od protivustavnog smanjenja penzija prošlo više od tri godine.

* „Pitanje koje ću postaviti tiče se 1.700.000 ljudi u našoj zemlji koji su završili radni vek i pošteno stekli pravo na penziju. Više od tri i po godine prošlo je od donošenja zakona o otimanju plata i penzija. Tim zakonom aktuelna vlada umanjila je penzije veće od 25.000 dinara, čime je otela od 700.000 penzionera, njih 40 odsto, u proseku 10 odsto penzije i isto toliko otela od svih lekara, medicinskih sestara, nastavnika i policajaca“, rekla je poslanica Stevanović.

„Za tri i po godine, koliko je na snazi ovaj zakon, Vlada je svakom penzioneru sa penzijom od 40.000 dinara otela više od 1.000 evra, a penzionerima sa 45.000 dinara više od 1.500 evra.

Ceo tekst pročitajte u PDF izdanju Beogradskog glasa!

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.96 MB]

 

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 06. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x