Kolumna

Ustajte prezreni na svetu

Uvodna reč glavnog urednika

Piše: Milan Bečejić

Beogradski glas – Kad je nekoliko intelektualaca proteklih dana uputilo argumentovane kritike na račun vlasti, promptno se oglasilo dežurno klepetalo izjavom kako on može odmah da nahvata „pedeset pametnijih i obrazovanijih“ od ovih koji su se usudili da iznesu drukčije mišljenje. Pa dodao i da ih – prezire! Ne objasnivši i zašto. Uostalom, ajd dovedi ih nekom na crtu, sa sve sobom! Dakle, kritike su očito bolno pogodile metu i isterale zeca na čistinu: nije on najpametniji – pametan je jedino on!

Ali ne pojavi se tih dvadeset pametnjakovića, kao što ne bi ni oštro najavljenog predsednikovog odgovora episkopu Grigoriju, kao što ne bi ni objave imena ubice one nesrećne pevaljke („u ponedeljak“), ni objave plana za KiM („do kraja juna“ – prošle godine), ni prosečne plate od 500 evra (kraj 2017), ni… A to tako lako prolazi međ zaplašenom rajom kratkog pamćenja. I što je plansko medijsko širenje straha (od klimatskih katastrofa do rata) veće – to je pamćenje kraće. 

Spadam među one koji ne zaboravljaju i koji su među onima što nikad neće pristati na mantru da u ovoj zemlji postoji samo jedan pametan čovek i to takav koji kao predsednik svih građana prezire misleći sloj ovog naroda. A pravo na prezir nije privilegija nijednog čoveka, stoga ću obrazložiti i zašto ja prezirem njega. Zbog toga:

  • što mrzi ovu državu i narod
  • što godinama demagoški manipuliše, obmanjuje i laže ljude
  • što svakodnevno krši Ustav
  • što je urušio suverenitet države (NATO, EU, MMF…)
  • što je produbio siromaštvo, uništio nadu u bolji život, a ljude uterao u strah i neizvesnost
  • što je nesposoban i što se okružio još nesposobnijima
  • što svakodnevno zloupotrebljava medije a izbegava bilo kakav medijski duel sa neistomišljenicima
  • što umesto vođenja države vodi stranačku kampanju
  • što zemlju gura u koloniju.

Imao bih ovome da dodam i nekoliko krajnje ličnih razloga, ali ne bih da budem nimalo ličan, jer to bi me odvelo u mržnju koja prati njegov prezir. Moj prezir je lišen mržnje. 

Poštovani čitaoci, na kioscima je novi broj Beogradskog glasa!

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x