Kolumna

Putujuće fantomke

Uvodna reč glavnog urednika

Piše: Milan Bečejić

Život me je naučio da je zaludan posao suditi gluposti. Ona, za razliku od pameti, nije limitirana i neiscrpna je. Dovoljno je glupost, katkad, samo konstatovati. Ne znam zašto ovi ovlašćeni napredni radikali svako malo isijavaju glupost, uprkos sveprisutnom najpametnijem među njima? Ne znam ko je zapravo starteg i kreator njihovih udarničkih akcija.

Poslednja u nizu gluposti desila se pre nekoliko dana u Šapcu, o čuvenom vašaru. Dvojica s fantomkama, navodno, upala u avliju lokalnog naprednjačkog aktiviste i zapretila njegovoj ženi odmazdom ukoliko se njen muž ne mane političkog angažmana! Naravno, bez svedoka i uspešne policijske istrage. Povod bizaran i smešan. Taj lik je samo dve nedelje ranije (7. septembra) pokrenuo na svom „Fejsbuk“ nalogu grupu u kojoj se našla naprednjačka bratija i koja je u grupu ubacivana kolektivno. Sve da ih bude čak 300. Tu su šerovani tekstovi s naprednjačkih portala koji pljuju šabačku vlast koju već godinama uzalud pokušava da sruši lokalni, nesposobni SNS. I ta „moćna“ „Fejsbuk“ grupa od 300 likova za samo dve nedelje je toliko uznemirila lokalnu vlast i njenog gradonačelnika da je ovaj poslao dvojicu s fantomkama u obračun. Pa to ni krezubi klinci ne bi mogli da progutaju.

Šta je smisao udarničke akcije? Već nekoliko meseci naprednjačka vlast preko državnih institucija kontroliše lokalnu vlast raznim inspekcijama sa ciljem da gradonačelnika Zelenovića bar na 48 sati strpa u istražnu apsanu. U međuvremenu, šabački gradonačelnik dobija poziv da govori pred Savetom Evrope o državnom zulumu. Dakle, treba ga što pre diskreditovati. Kako? Imaš saopštenje, a nemaš događaj. Izmisliš događaj, a onda ga pošalješ u Dnevnik „crnom Bujketu“ i ostalim čaušima. I eto publiciteta. A da bi sve delovalo ubedljivije, naložiš đubroidu (Alo) da za napadače proglasi onu dvojicu zrenjaninskih zajebanata iz PUF-a, gde pravolinijski i površno njihove fantomke staviš u funkciju stupidne naprednjačke ideje i akcije.

Zanimljiva je ta opsednutost fantomkama. Višenamenska – od Savamale, preko Bora, do Šapca. I simptomatična, kao i džipovi bez tablica i sa zatamnjenim staklima. Namensko sejanje straha, po potrebi trenutka. A gde ima fantomki, ima i fantoma. Kojima je data vlast. Ali, što bi rekli Latini: Stultumfacit fortuna guem vult perdere – Sudbina načini budalom onoga koga želi uništiti.

Poštovani čitaoci, na kioscima je novi broj Beogradskog glasa!

Slobodne Novine

Slobodne Novine

1
Leave a Reply

avatar
2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bogdan Jovanov Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Bogdan Jovanov
Guest
Bogdan Jovanov

Igra je u toku. Obzirom na metode koje se primenjuju na terenu: sa fantomkama na glavama, automobilima bez tablica, blokiranju obične policije koja ne sme da interveniše u slučajevima kada se radi o interesu vlasti da li kada se radi o izborima ili rušenju nečega što im smeta, ili su bacili oko na nešto, vidimo da je vlast odlučila da ne bira metode borbe da bi ostala na vlasti. Da bi opozicija imala bilo kakve šanse, mora da ubedi ljude koji rade ove stvari za vlast da je ŠEF izgubio snagu, a da druga strana postaje jača. Kada oni to shvate poče će da napuštaju ŠEFA brže nego što mislimo da je to moguće. U svim prevratima kod promene diktatora je to zakonitost.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač