Kolumna

Njemu po sujeti, nama po obrazu

Uvodna reč glavnog urednika

Piše: Milan Bečejić

Beogradski glas – Ono kao predsednik (OKP), posle magareće klupe u Parizu, dobio je još jednu evropsku šamarčinu – nije pozvan na svetkovinu obeležavanja početka Drugog svetskog rata u Poljskoj. Normalne ljude u Srbiji je sramota i dok im bride obrazi, OKP je, tek, zabolela sujeta. Oglasio se samo jednom, kao uvređena mlada, a onda je pustio kućnog ljubimca Vulina da nam objasni da smo u istoj kanti s nepozvanom Rusijom.

I dok se istoričari polomiše da u ovom potezu Poljske pronađu istorijsku nepravdu i aktuelne političke pobude zbog naše nejasne ljubavne veze s Rusijom, razlozi su mnogo jednostavniji – OKP Srbije nema apsolutno nikakav međunarodni autoritet niti ugled. U Parizu se to jasno videlo, a jasna je i potonja politička inercija. Nimalo čudno kad je diplomatija Srbije na nivou nekontrolisane političke prostitucije, a njen šef Dačko dobacuje tek do uloge kućepazitelja nelegalnog burdelja. Drugo, skup u Poljskoj okuplja pretežno NATO bratiju, po čemu bi Srbija, koja je već četiri godine NATO prćija, trebalo da bude deo skupa.

Da li iko opaža gde je većina onih koje je OKP gromoglasno, za potrebe unutrašnjeg hvalisanja, pominjao kao svoje velike prijatelje? Angela Merkel trese se na kraju svoje vlasti; Erdogan je na izborima izgubio Istanbul i Ankaru; Kurc se guši u aferama i gleda kako da se udomi u briselsku administraciju; Rama, suočen s pravim bojkotom opozicije i naroda, jedva je na izbore izveo 24 odsto birača; Makronu su naoštrili giljotinu; Putin suočen sa sve ozbiljnijim javnim protestima hapsi viđenije opozicionare i ne haje za srpskog „prijatelja“; Đukanović (pozvan u Poljsku) više se ni ne osvrće na ovu stranu, uredno je i po direktivi s vrha blaćen po ovdašnjim đubroidima… Jedino se još drži Orban zahvaljujući čvrstom odnosu prema migrantima, koje OKP neguje kao ličnu mezimčad. Dakle, veliki prijatelji OKP su prdnuli u čabar, zato nam više ni ne maše svojim međunarodnim pajtosima. Da bi se ova istorijska i politička bruka što pre zataškala, po oprobanom receptu isfabrikovani su događaji koji bi trebalo da sve i što pre gurnu u zaborav. Nastavljeno je blaćene političkih protivnika garnirano hapšenjima, a već danima se valja vest po kojoj će moćni OKP da napravi veliku čistku među nepodobnim naprednim radikalima. Glavni proserator u tom spinovanju postao je tužni đubroid „Alo!“, koji uporno gura najave kako je OKP već označio imena letećih saradnika, ali nijedno konkretno ime se ne navodi. Pa on ne sme nikoga ozbiljnog da makne jer na svakoj od tih karika počiva ovaj truli lanac vlasti u Srbiji.

Poštovani čitaoci, na kioscima je novi broj Beogradskog glasa!

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Leave a Reply

avatar
2500
  Subscribe  
Notify of

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 25. 03. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač