Kolumna

Kad se žele bombone ubajate

Uvodna reč glavnog urednika

Piše: Milan Bečejić

Beogradski glas – Pre nekoliko dana je na FB stranici „Šabac bastion slobode“ osvanula sledeća poruka: „Pozdrav, pratim vas već duže vreme i moram da vam se obratim. Tiče se maltretiranja moje porodice i mene već nekoliko dana, na vrata mi treći put dolaze aktivisti sendvičari Napredne stranke. Prvo ljubazni… čak su mi dali hemijsku i pakovanje žele bombona, ali odbio sam da se upišem u njihove spiskove, drugi put su došli drugi aktivisti sendvičari, ovog puta trojica muškaraca, da mi prete kako moram jer mi žena radi u bolnici, a treći put nisam bio kod kuće, ali su mi deca rekla da su zvonili oni. Ovaj put anonimno objavite, a ako budu nastavili da maltretiraju mene i moju porodicu, javno ću izaći u medije.“

Ne bi ovo bilo neuobičajeno čak ni u Šapcu, jedinom gradu gde SNS nema vlast (uz paraćinsku opštinu), da se agresivna kampanja pre kampanje ne odigrava u kontekstu objave gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića da su naprednjaci angažovali osuđivanog kriminalca Milana Ostojića zvanog Sandokan koji će „preuzeti Šabac posle izbora“!

Nije ova nasilnička kampanja obeležje samo Šapca i Paraćina, ako je suditi po objavama na društvenim mrežama. Navikli smo, ali strašno je što na to ne reaguje ni uzbojkotovana opozicija i, još strašnije, što briselski slepci sve to vide, mudro ćute, a jedna od tih bitangi čak konstatuje kako su stvoreni uslovi za poštene izbore.

Ali zato reaguje običan svet, kom su dojadili šikaniranje i politički pritisci s prizvukom torture, kao i građaninu s početka teksta. Pre neki dan mi se javila rođaka i kaže da mi neće vratiti torbu na kojoj je logo DJB jer joj je važno da s njom ide u kupovinu. Različitih vidova prkosa ima odasvud, što s jedne strane pokazuje splašnjavanje straha uprkos šibadžijama koji ordiniraju po zgradama, a s druge da je nakaradni „politički marketing“ SNS-a dostigao tačku zasićenja i počinje da izaziva otpor.  

Jednostavno, snaga kad-tad preraste u slabost, pa ni bildovanje procenata strogo kontrolisanih agencija „Ipsos“ i „Faktor plus“ više ne dobacuje predaleko. Ostaje upitno samo jedno: da li će bojkotom energija sve veće armije nezadovoljnih, besnih i gnevnih splasnuti ili će kulminirati?

Poštovani čitaoci, zbog tehničkih problema novi broj Beogradskog glasa pojaviće se na kioscima u petak 14. februara!

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x