Kolumna

Iz navijačkih špilhozni na vlast

Uvodna reč glavnog urednika

Piše: Milan Bečejić

Beogradski glas – Svaki put kad portparol naprednih radikala napravi usporedbu sa Nemačkom, Švedskom ili Švajcarskom, naravno, u korist države kojom trenutno vršlja, meni se sloši od gneva i besa. S tugom se setim da mi je još jedno dete, pre mesec dana, izvezao u pečalbu (za prvo je zaslužan Boris Tetreb).

Onda čujem kako fudbalski navijači u Švedskoj mesecima traže od države da prestane da ih maltretira, pa konstatujem kako na tom beznačajnom parametru izostaje poređenje. Deo tog maltretmana ove uređene države predstavlja i odluka da „obeleženi“ navijač može na utakmicu da dođe samo u prisustvu jednog roditelja! Onda se setim kako je ovaj svemoćnik još na početku svoje vladavine naglasio da on ne zna kako da se suprotstavi domaćim huliganima. I time je zapečatio sve svoje državničke kapacitete. Jer kako neko ko ne može da dohaka huliganima može da reši iole ozbiljan problem države?

Dakle, on to ne sme ili neće. Kao neko čije je prethodno radno i životno iskustvo zasnovano samo na naporu kako da na stadion unese pirotehniku, naoštri bejzbol palice za neku nemotivisanu tuču, da se ogrebe za neku sitnu privilegiju od kluba… kako će takav da uspešno reši problem kalibra Kosovo?! Otuda na delu gledamo varijacije njegove jedine sposobnosti – zavađati se na bazi navijačkih strasti i svakodnevno obračunavati, naročito međusobno, ne vodeći računa o civilizacijskim i nacionalnim interesima. Onda se kao čudimo otkud tolike infantilne reakcije, iskakanje kompleksa niže vrednosti, beskrajno gladna sujeta… Čudimo se i pitamo da li samo zemlja kompletnih idiota može da ima ovakvog predsednika i da mnogima ne smeta što umesto ozbiljnog državnika imaju čoveka spremnog samo da se „pravi blesav“, koji zna šta neće, ali ne i šta hoće i koji u suočavanju sa neprijatnom temom ili pitanjem kurčevito kaže – „baš me briga“.

I nije onda čudno što iz ovakve ozbiljne šizogenije proističe apsurd – sve nam je bolje, a sve više mladih odlazi da se ne vrati. A pretendenti na presto nisu ništa bolji. Niko se ne usuđuje da utvrdi donji prag nacionalnih interesa i da konstatuje da je u sunovratu tih interesa ključni alat svakodnevno obmanjivanje i laganje naroda, tendenciozno – samo da se sačuva vlast. Ako sad jasno ne naglase i ne zavetuju se da će to biti sankcionisano, kola koja jure nizbrdo nikad se neće zaustaviti.

Poštovani čitaoci, na kioscima je novi broj Beogradskog glasa!

Slobodne Novine

Slobodne Novine

1
Leave a Reply

avatar
2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Baki Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Baki
Guest
Baki

Ja nisam zaboravio da su naša sudbina još od Maksimira. Da su bili regrutovani krvoloci od tada još, šta su uradili u Hrvatskoj u Bosni…Nisam zaboravio da smo ih sledili na stepenicama skupštine 5 Oktobra, nisam zaboravio da su navijačke grupe i njihove vođe najveće zlo jedne zajednice naše. Evo namestiše nam i precednika. Njihov je 100%. Oni su ga doveli i nama nametnuli.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 25. 03. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač