Forum

Pomozite mladiću iz Prokuplja

Beogradski glas – Porodica Stojanović iz Prokuplja obratila se za pomoć javnosti apelom da se pomogne njihovom sinu Milošu, za čije se zdravlje bore već deset godina.

Milošu su dva puta u razmaku od devet godina odstranjeni tumori sa vilice, a zbog problema sa koštano-zglobnim sistemom imao je i operaciju kolena.

Na drugoj nozi mu se pojavila cista od udarca jer ima slabe kosti, pa je trenutno na terapiji da bi se izbegla operacija na toj nozi.

On vrlo teško hoda i konstantno trpi jake bolove koji mu onemogućavaju normalno funkcionisanje.

Uporedo sa bolešću, porodica Stojanović bori se i sa siromaštvom.

Miloš je bio odličan đak i završio je Tehničku školu u Prokuplju, smer za kompjutersko konstruisanje. Kako bi mu se makar malo smanjili bolovi, neophodno mu je banjsko lečenje, što njegovi roditelji ne mogu da mu obezbede.

„Miloševe kosti se lako lome zbog nedostatka kalcijuma i on se teško kreće. Nakon operacije u kolenu ima šipke i dva šrafa. Kosti ga užasno bole, a lekari su za terapiju preporučili Ribarsku banju i poseban režim ishrane. Međutim, on skoro da nema šta da jede, gladan je i bolestan“, priča Milošev otac Goran Stojanović, koji je 12 godina radio u Vojsci Srbije i na kraju ostao bez posla. Goran dodaje da nemaju novca ni za ogrev, tako da on i njegova supruga ne znaju kako da pomognu svom sinu i omoguće mu lečenje. Kako kaže, on godinama već ne može da nađe posao koji bi im osigurao stabilnu finansijsku situaciju.

„Ponekad cepam drva, pomažem drugima kad me pozovu, ali za normalan život i Miloševu bolest to nije dovoljno“, rekao je očajni otac.

U Centru za socijalni rad u Prokuplju rekli su ranije da ovoj porodici pružaju pomoć u skladu sa zakonom. Međutim, ta pomoć je minimalna i nikako dovoljna za Milošev oporavak i normalan život.

Njih troje žive s 15.000 dinara mesečno. Ni Goranova supruga Jasmina, inače bubrežni bolesnik, nema posao.

Ako ste u situaciji da pomognete ovoj porodici, to možete da uradite na ovaj način:

Žiro-račun za pomoć Milošu Stojanoviću:
Agricole banka 330-4700100324934-62

Za uplate iz inostranstva
Instructions for customer transfers EUR
correspodent is:
AGRIFPP-Credit Agricole Paris
Acc. With Institution: 57A
MEBARS22

CREDIT AGRICOLE SRBIJA AD, Novi Sad
Beneficiary: 59:  IBAN RS35330473020129756036
Miloš Stojanović, Donja Konjuša BB, Serbia

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 06. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x