Ekonomija

Vučić očekuje da za godinu dana Srbija bude prva na Zapadnom Balkanu po visini plata?!?

Beogradski glas – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija do kraja godine biti najbolja u regionu i da očekuje da za godinu dana bude prva po visini plata na Zapadnom Balkanu.

On je kazao da će Srbija prema Svetskoj banci do 2020. godine biti prva po rastu u regionu, a da će u naredne tri godine BDP kumulativno porasti za 12,5 odsto. 

„MMF kaže da će BDP per capita do 2023. iznosti skoro 10. 400 dolara po glavi stanovnika. Što je u odnosu na 2018. godinu povećanje za 44 odsto. To je najveći rast u poređenju sa susednim zemljama“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Upitan o izjavi predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da će Srbija „prodati EPS“, Vučić je rekao da ne samo da da „ne namerava da prodaje elektroprivredu“, već da Srbija namerava da kupuje elektroprivrede u susedstvu.

„Planiramo da jačamo EPS, da ga štitimo, da bude najveća kompanija na Balkanu. Znaju (Đilas) da je vredna investicija, pa misli da bi mogao da zgrne još 500 miliona evra za sebe“, rekao Vučić.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 25. 03. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač