Ekonomija

Vlada izdvaja još 300 miliona dinara za Koridor 10, ne zna se za šta

Beogradski glas (Portal 021) – Vlada Srbije izdvojiće dodatnih 300 miliona dinara za radove na izgradnji Koridora 10, objavljeno je u poslednjem broju Službenog glasnika.

Kako se navodi u rešenju Vlade, a prenosi Nova ekonomija, ova sredstva se odobravaju Ministarstvu građevinarstva „radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava“ potrebnih Koridorima Srbije.

U samom rešenju se ne navodi za koje tačno radove treba da bude potrošen novac i na kojim deonicama. Ovo je drugi put u dva meseca kako Vlada odobrava dodatna sredstva za izvođenje radova na Koridoru 10.

U septembru ove godine Vlada je izdvojila dve milijarde dinara, ili oko 17 miliona evra, za izvođenje radova na izgradnji Koridora 10 i završetak trajne sanacije kosina u Grdeličkoj klisuri. Te kosine su se obrušavale više puta u proteklih nekoliko godina, a letos se na društvenim mrežama pojavila fotografija koja je izazvala bojazan građana da se Kosina 2 ponovo obrušava.

Kako su pisali mediji, problemi sa izgradnjom deonice Koridora 10 kroz Grdelicu povećali su cenu tog posla za preko 100 miliona evra.

Rokovi za otvaranje autoputa kroz Grdeličku klisuru više puta su probijani.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 06. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x