Ekonomija

Sindikalci traže od ministra zabranu rada nedeljom: Ugroženo nam je zdravlje, ali i životi naših porodica

Beogrdski glas (Beta) – Predsednik Saveza samostalnih sindikata Kragujevca Jugoslav Ristić je u otvorenom pismu ministru rada Srbije, Zoranu Đorđeviću, negodovao zbog njegove izjave da će predlog o zabrani rada nedeljom u trgovini biti razmatran kada „dobije ozbiljnu inicijativu“ o tome. Predsednik tog sindikata, koji je i predsedavajući Socijalno-ekonomskog saveta grada Kragujevca, naveo je da je ministar juče u medijima potvrdio da je dobio Inicijativu Saveta o zabrani rada nedeljom u prodajnim objektima.

„Rekoste da ćete ovaj predlog razmatrati, kada dobijete ozbiljnu Inicijativu. Zapravo, rekoste da Inicijativa Socijalno-ekonomskog saveta grada Kragujevca, za Vas, nije ozbiljna. Podsećam Vas da su članovi Socijalno-ekonomskog saveta grada Kragujevca, osim predstavnika sindikata i predstavnici poslodavaca kao i predstavnici lokalne samouprave, a da smo Odluku o ovoj Inicijativi doneli jednoglasno“, piše u otvorenom pismu sindikata. Navodi se da u trgovinskoj delatnosti radi oko 200.000 radnika, od čega su 70 odsto žene.

„Upozoravamo da radnici u maloprodaji rade vrlo često sa samo dva slobodna dana mesečno, da je zato ugroženo njihovo zdravlje, ali i životi njihovih porodica. Kada budete ozbiljno shvatili, da je Vaš posao da brinete o zdravlju i životu ovih ljudi, sigurni smo da ćete, ozbiljno razmotriti ovu našu već pristiglu Inicijativu“, poručio je Ristić ministru Đorđeviću.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 06. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x