Politika, beogradski glas
Društvo

Vučić tvrdi da je Cvetković pronađen i da je dobro: Da li je sve iscenirano, to će istraga da utvrdi

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da postoje sumnje da je više osoba planiralo „igru“ oko nestanka novinara Stefana Cvetkovića iz Bele Crkve.

„Sumnjamo da je više osoba planiralo ovu igru, ali istraga će to utvrditi“, kazao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije u Beogradu pošto je saopštio da je Cvetković pronađen u dobrom zdravstvenom stanju u širem centru Bele Crkve.

On je kazao da istraga neće trajati 24 sata ili sedam dana, već duže jer je otkriveno na koji način se šire lažne vesti.

„Ali to nije novost za nas. Ponestaje im para u dubokim džepovima pa da ih napune. Oni su uživali da se desi najgori scenario, da bi imali političku korist“, rekao je Vučić i ocenio da to nije kraj i da će se nastaviti sa pritiscima na Srbiji i spolja i iznutra.

Vučić je dodao da je verovao u BIA i MUP i da su oni svoj posao obavili.

„Mislili ste da se igrate sa snagama bezbednosti? Pa nemojte“, rekao je on.

Predsednik Srbije je rekao da je policija otkrila neke „čudne razgovore“ Cvetkovića sa teritorije Kosova i Metohije i „neka čudna povezivanja“, ali da će o tome voditi računa nadležni organi.

„Da li je sve iscenirano uz još nečije znanje, to će istraga da utvrdi. Imali smo neke indicije i da je mnogo toga bilo nelogično, ali nismo hteli da to iznosimo u javnost jer smo hteli da se ponašamo odgovorno“, rekao je Vučić i dodao da će se utvrditi i ko se igrao sa narodom i ko se igrao sa (navodno) zatrovanom vodom u Beogradu.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Žvojin Ristin
Žvojin Ristin
јун 15, 2018 6:07 pm

Nedostaje: „Neša me je zamolio da ja sve ovo izjavim ispred MUP-a i hvala mu na tome.“

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 06. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x