Društvo

Vučić obavestio Patrijarha o politici, a on mu zahvalio što je država donirala za hram Svetog Save

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej, su razgovarali o „aktuelnoj političkoj situaciji“ i o radovima na Hramu Svetog Save u Beogradu.

„U srdačnom i otvorenom razgovoru“ – piše u saopštenju Vučićevog kabineta – „bilo je reči o temama koje su od značaja za državu Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu“.

Vučić je „informisao Njegovu svetost o aktuelnoj političkoj situaciji i sve ozbiljnijem privrednom napretku Srbije, koji je rezultat sprovedenih fiskalnih reformi“.

„Dvojica sagovornika saglasni su da su više rada i više jedinstva ono što će uvek davati značajno veće rezultate na svim poljima, te Srbiju činiti boljom i organizovanijom državom za sve njene građane“, piše u saopštenju

Vučićev kabinet je preneo da je „Njegova svetost patrijarh zahvalio predsedniku na njegovoj ličnoj i nesebičnoj posvećenosti i pomoći koju je država obezbedila za završetak radova na Hramu Svetoga Save na Vračaru“.

Patrijarh je „informisao predsednika Vučića o tekućoj fazi završnih radova na Hramu i želji da do kraja naredne godine Hram bude završen i osvećen“, piše u saopštenju, a Vučić rekao da će „država nastaviti da pomaže završetak radova i da će završen Hram biti jedan od najprepoznatljivijih simbola Srbije“.

Na sastanku su bili i episkop bački Irinej, remezijanski Stefan – starešina Hrama Svetog Save, generalni sekretar predsednika Nikola Selaković, šef kabineta predsednika Ivica Kojić i lični sekretar patrijarha Dejan Nakić.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač