Društvo

Vojni penzioneri iz hotela Bristol stupili u štrajk glađu, traže rešenje stambenih problema

Beogradski glas (Beta) –  Vojni penzioneri smešteni u nekadašnjem hotelu „Bristol“ u Beogradu stupili su danas u štrajk gladju koji će po rečima jednog od njih, Dragana Stojanovića, trajati dok ne budu rešeni njihovi stambeni problemi.

Obraćajući se novinarima u holu nekadašnjeg hotela, Stojanović je kazao da je u štrajk stupilo deset porodica koje su ostale u „Bristolu“ a koji po ugovoru izmedju države Srbije i kompanije „Beograd na vodi“, treba da pripadne investitoru tog projekta. 

On je naveo stanari tog objekta nemaju struju već 18 dana, da je to već drugi put kako im je obustavljeno snabdevanje električnom energijom i dodao da je to „samo deo problema koje treba rešiti“ kako bi okončali štrajk. 

„Ministarstvo odbrane traži od nas da unapred potpišemo nešto a da oni potom odluče šta ćemo dobiti“, kazao je Stojanović i pozvao predstavnika tog resora da u prisustvu medija „sednu“ i razgovaraju sa predstavnicima stanara „Bristola“ kako bi se videlo „ko je u pravu“. 

Novinarima se ispred zgrade „Bristola“ obratio i poslanik Demokratske stranke Balša Božović koji je pozvao nadležne organe da hitno reaguju u slučaju stanara tog objekta, navodeći da je reč o „starijim ljudima od koji su neki lošeg zdravstvenog stanja“.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 12. 02. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!