Foto: BIRN
Društvo

Uzbunjivač: Ne mogu da demantuju moje dokaze da je rađeno na štetu Krušika

Beogradski glas (Beta) – Radnik Krušika Aleksandar Obradović, koji je medijima dostavio informacije o toj firmi, izjavio  je da su ga uhapsili, zatvorili ali da ne mogu da demantuju da je izneo dokaze o radnjama na štetu Krušika.

„Niko ne može da demantuje da su četiri privatna preduzeća imala povlašćen položaj prilikom kupovine municije iz Krušika. Dva preduzeća kontroliše Slobodan Tešić. Tu je i firma GIM, za koju je kao posrednik u Krušik dolazio Branko Stefanović, otac minista policije Nebojše Stefanovića, a četvrto preduzeće je iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali i njega vodi čovek iz Srbije“, rekao je Obradović za novi broj nedeljnika NiN.

On je rekao da nije hteo da ćuti, prima platu i da se pravi da ne zna šta se dešava sa preduzećem, kao i da u Krušiku samo pojedinci glasno u kancelarijama pričaju šta se dešava, većina šapuće.

Prema njegovim rečima, „sindikati su pod kontrolom, jer su mnogi zaposleni rodjaci i prijatelji sindikalnih vodja“.

„Lažu da sam odavao vojne tajne. U Krušiku nema vojnih tajni, ta oznaka je skinuta. A da sam  hteo da nekome dan neke podatke, mogao sam, jer u Krušiku te informacije i nisu baš zaštićene“, rekao je Obradović.

Govoreći kako je izledalo hapšenje on je rakao da su „tog 18. septembra došli u četiri vozila, pred kraj radnog vremena, u 14.40  i ušli u kancelariju“.

„Bilo je desetak pripadnika Bezbednosno-informativne agencije. Bili su u odelima, ali su svi bili naoružani. Tada nisam bio iznenadjen, znao sam zašto su došli. Bili su agresivni. Odmah su povišenim tonom pitali: ‘Za koga radiš?, ‘Koliko te plaćaju?’ i ‘Koji su te političari vrbovali?'“, ispričao je Obradović.

Kako je rekao, sve je radio zbog Krušika i nikakav novac nije uzeo niti je bilo kada radio za neke političare.

On je rekao da su posle 20 minuta došli i policijski inspektori za visokotehnološki kriminal i da su bili ljubazni.

„Otišli smo do stana, tamo su uzeli moje računare. Ništa nisam krio. Sproveli su me u glavnu stanicu u Beogradu. Tu su mi govorili  kako je bolje da sve ispričam makar i nezvanično. Shvatio sam iz njihovih pitanja da su pratili moje kretanje i gde sam sve išao“, rekao je Obradović.

„Znam da sam zapisnik na saslušanju potpisao u više primeraka nego što je to obično. Ne znam kome je to sve išlo“, rekao je Obradović.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač