Foto: BIRN
Društvo

Uzbunjivač: Ne mogu da demantuju moje dokaze da je rađeno na štetu Krušika

Beogradski glas (Beta) – Radnik Krušika Aleksandar Obradović, koji je medijima dostavio informacije o toj firmi, izjavio  je da su ga uhapsili, zatvorili ali da ne mogu da demantuju da je izneo dokaze o radnjama na štetu Krušika.

„Niko ne može da demantuje da su četiri privatna preduzeća imala povlašćen položaj prilikom kupovine municije iz Krušika. Dva preduzeća kontroliše Slobodan Tešić. Tu je i firma GIM, za koju je kao posrednik u Krušik dolazio Branko Stefanović, otac minista policije Nebojše Stefanovića, a četvrto preduzeće je iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali i njega vodi čovek iz Srbije“, rekao je Obradović za novi broj nedeljnika NiN.

On je rekao da nije hteo da ćuti, prima platu i da se pravi da ne zna šta se dešava sa preduzećem, kao i da u Krušiku samo pojedinci glasno u kancelarijama pričaju šta se dešava, većina šapuće.

Prema njegovim rečima, „sindikati su pod kontrolom, jer su mnogi zaposleni rodjaci i prijatelji sindikalnih vodja“.

„Lažu da sam odavao vojne tajne. U Krušiku nema vojnih tajni, ta oznaka je skinuta. A da sam  hteo da nekome dan neke podatke, mogao sam, jer u Krušiku te informacije i nisu baš zaštićene“, rekao je Obradović.

Govoreći kako je izledalo hapšenje on je rakao da su „tog 18. septembra došli u četiri vozila, pred kraj radnog vremena, u 14.40  i ušli u kancelariju“.

„Bilo je desetak pripadnika Bezbednosno-informativne agencije. Bili su u odelima, ali su svi bili naoružani. Tada nisam bio iznenadjen, znao sam zašto su došli. Bili su agresivni. Odmah su povišenim tonom pitali: ‘Za koga radiš?, ‘Koliko te plaćaju?’ i ‘Koji su te političari vrbovali?'“, ispričao je Obradović.

Kako je rekao, sve je radio zbog Krušika i nikakav novac nije uzeo niti je bilo kada radio za neke političare.

On je rekao da su posle 20 minuta došli i policijski inspektori za visokotehnološki kriminal i da su bili ljubazni.

„Otišli smo do stana, tamo su uzeli moje računare. Ništa nisam krio. Sproveli su me u glavnu stanicu u Beogradu. Tu su mi govorili  kako je bolje da sve ispričam makar i nezvanično. Shvatio sam iz njihovih pitanja da su pratili moje kretanje i gde sam sve išao“, rekao je Obradović.

„Znam da sam zapisnik na saslušanju potpisao u više primeraka nego što je to obično. Ne znam kome je to sve išlo“, rekao je Obradović.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!