Društvo

Taman kad se mislilo da Bujošević ne može da padne niže, on je to uspeo: Krivična prijava protiv studenata zbog farbanja vrata RTS-a

Izvor: Fonet

Studenti iz organizacije „Jedan od pet miliona“ Srđan Marković i Sofija Nedeljković saslušani su po krivičnoj prijavi zbog farbanja vrata Radio televizije Srbije, koju je podneo generalni direktor RTS Dragan Bujošević.

Marković je rekao za FoNet da je saslušanje trajalo nekoliko sati, da su u stanici 29. novembar prema njima postupali korektno, ali da je sama prijava „sumanuta“.

Studenti su rekli da će o svemu više informacija dati posle saslušanja.

Podsetimo, u ponedeljak je po istoj prijavi saslušana predstavnica studenata iz udruženja „Jedan od pet miliona“ Valentina Reković.

Radio televizija Srbije (RTS) saopštila je danas, povodom prijava protiv studenata koji su ulaz u zgradu Javnog servisa ofarbali u ružičasto, da direktor RTS Dragan Bujošević „ne pokušava da uplaši pripadnike političkog pokreta ‘Jedan od pet miliona’, nego da samo radi ono što mu zakon nalaže“.

RTS je u saopštenju naveo da zakon obavezuje generalnog direktora da „preduzme sve mere kako bi zaštitio imovinu i sredstva koje ova ustanova koristi“ i „podnosi prijave protiv svih koji oštećuju ili uništavaju imovinu i sredstva RTS-a“, a da je na sudovima da utvrde odgovornost.

„Ove činjenice su i te kako dobro poznate svim organizatorima protesta, koji bi takodje preduzimali sve da zaštite imovinu i sredstva koji njima pripadaju“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da briga o imovini RTS-a ne sme da bude samo obaveza Javnog servisa, već da o njoj treba da se staraju i organi lokalnih samouprava, kao i nadležni državni organi, jer su „po Zakonu o javnim medijskim servisima, imovina i sredstva koja koristi RTS u vlasništvu Republike Srbije“.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač