Društvo

Suđenje Jutki odloženo zbog opstrukcije njegovih advokata

Beogradski glas (Beta) – Sudjenje bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki za polno uznemiravanje bivše saradnice Marije Lukić nije održano u Osnovnom sudu u Kruševcu.

Nastavak sudjenja nije održan jer su advokati Jeličića zatražili izuzeće postupajućeg sudije, predsednika Osnovnog suda u Kruševcu, predsednika Višeg suda u Kruševcu i predsednika Apelacionog suda u Kragujevcu, tražeći da praktično o izmeštanju sudjenja iz Kruševca odlučuje najviša sudska instanca.

Punomoćnik Marije Lukić, Borivoje Borović rekao je da je reč o opstukciji i odugovlačenju procesa jer, kako je naveo, nalazi veštačenja telefona, čije predstavljanje je za danas najavljeno, potvrdjuju postojanje spornih poruka.

Advokat Jeličića, Irena Djordjević kazala je da su ta izuzeća zatražena jer odbrana sumnja u nepristrasnost suda, a advokata Borovića je optužila da politizuje čitav proces.

Jeličić je optužen za seksualno uznemiravanje Lukić, kojoj je tokom više godina poslao ukupno 15.000 lascivnih poruka, a pokušao je i na silu da ostvari fizički kontakt s njom.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 25. 03. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač