Društvo

SNS preti i maltretira porodicu organizatora protesta u Despotovcu

Beogradski glas (Slobodna televizija) – Mesec dana nakon što je sa svojim prijateljima i poznanicima početkom godine organizovao protest 1 od 5 miliona u Despotovcu, Dušan Đorđević, dobio je otkaz u javnom preduzeću Rembas Trans. Nakon toga Dušan i njegova sestra Milica optuženi su da preko fejsbuk stranice Mladi Despotovac šire negativne komentare na račun lokalnih političara zbog čega je težište, kako kažu, osvete, prebačeno na njihove roditelje. Dušan tvrdi, da su i otkaz i optužbe posledica njihovog angažmana na protestu koji su organizovali.

Nekoliko meseci kasnije, porodica Đorđević osetila je na svojoj koži, kako kažu, pritiske i pretnje, samo zbog toga što je njihov sin slobodno iskazao bunt protiv aktuelne lokalne vlasti. Prvi na meti, nakon Dušana, bio je njegov otac Zoran Đorđević. Prema njegovim tvrdnjama, direktor doma zdravlja Dejan Milošević pozvao ga je na prijateljski razgovor kako bi ga upozorio da to što njegova deca rade može da im se obije o glavu. Nedugo posle toga, Zoran je iz Hitne pomoći prebačen na nižu i lošiju poziciju na Opštu praksu. Zoran kaže da je to urađeno u skladu sa zakonom ali veruje da je premeštaj urađen jer nije poslušao savete sa prijateljskog razgovora.

Iste nedelje, sličnu, ako ne i goru situaciju, doživela je i Dušanova majka Gordana Đorđević koja radi u vrtiću „Rada Miljković“. Nju je direktorka vrtića upozorila da je izložena pritiscima od strane lokalne vlasti, ali da neće pokleknuti, što je 29. avgusta, na sednici kolegijuma i podvrdila. Naime, direktorka je odlučila i pred svedocima saopštila da Gordana ostaje na trenutnoj poziciji. Međutim, to nije uneto u  zapisnik, što je zakonska obaveza. Nažalost, sutradan je taj zapisnik dopunjen novim rasporedom za vaspitače u kome je pisalo da Gordana prelazi da radi u obližnje selo.

Direktor Doma zdravlja Dejan Milošević i predsednik SO Despotovac Zlatko Marjanović, pristali su da daju izjave ekipi Slobodne televizije, što je dogovoreno u telefonskom razgovoru sa novinarom. Međutim, nakon što je ekipa stigla u Despotovac Milošević i Marjanović su se predomislili te su u drugom telefonskom razgovoru rekli da neće davati izjave i da pripremaju tužbe protiv članova porodice Đorđević nakon čega će izdati zvanično saopštenje.

Ostaje da se vidi da li će Đorđevići uspeti da se izbore sa nepravdom, za koju kažu da im je učinjena ili će se i ova priča završiti starom narodnom – kadija te tuži, kadija ti sudi.
Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 12. 02. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!