Društvo

NIN izašao bez naslovne fotografije zbog Vučićeve slike sa snajperom

Beogradski glas (Beta, RTS) – Izdavač nedeljnika NIN, kompanija Ringijer Aksel Špringer Srbija, saopštila je danas da se novi broj tog nedeljnika pojavio bez sporne naslovne fotografije jer smatra da je naslovnica koja je prethodno bila najavljena neprimerena u zemlji u kojoj je ubijen premijer.

„Iako je naslovna strana promenjena, sadržaj članka ‘Afera oružje: Ko ruši Krušik’ ostaje, naravno, nepromenjen“, saopštio je izdavač.

Novi broj NIN-a je na društvenim mrežama u sredu najavljen s naslovnicom na kojoj se nalazi predsednik Aleksandar Vučić kako obilazi štandove na Sajmu naoružanja.

Fotografija je napravljena iz takvog ugla da je cev puške usmerena pravo u njega, zbog čega su reagovali predstavnici vladajuće koalicije.

Tanjug je reagovao povodom prethodne naslovnice NIN-a, navodeći da to nije njihova fotografija, već „kropovana“ fotografija Tanjuga sa koje je isčeno dve trećine sadržaja.

„To što je NIN objavio na naslovnoj strani nije fotografija Tanjuga i takva nikada nije objavljena ni u Tanjugovom servisu, niti u bilo kojem drugom mediju. Ono što je NIN objavio je jedan kadar sa originalne, Tanjugove fotografije, koju je NIN isekao, fokusirajući se na deo kadra u kojem je puška ‘uperena’ u predsednika Vučića“, navodi se u saopštenju agencije Tanjug koje prenosi RTS.

Vučić: Saglasan sam sa fotografijom NIN-a, to je politika magazina Tabloid i Milovana Brkića

Vučić je izjavio povodom naslovne strane nedeljnika NIN da je saglasan sa tom fotografijom i da se oseća vrlo dobro zbog toga jer su sve optužbe koje stižu na njegov račun zapravo samo prepisani tekstovi iz magazina Tabloid Milovana Brkića.

„Svi tekstovi i kompletno delovanje političkih protivnika, to je sve prepisivanje Milovana Brkića. Kada bih vam rekao o kakvom probisvetu je reč, o kakvom reketašu… A ja sam meta tog snajpera samo jer neću da plaćam reket“, rekao je Vučić novinarima u Kragujevcu gde je prisustvovao otvaranju kineske fabrike.

On je rekao da su svi tekstovi koji se objavljuju o namenskoj industriji već objavljivani „u tom mafijaškom glasilu“ i da su neki preuzeli „politiku mulja“ kao svoju zvaničnu politiku. 

„Ali ja ću se uvek boriti za pravo svakoga da objavi šta želi. Neka samo bude uvek protiv mene, snajpere uperite protiv mene, nemojte protiv drugih. Nemam nikakav problem. Dok vi uperite svaki snajper u mene, ja ću da se trudim da uperim vrh olovke u neki deo Srbije gde ćemo da gradimo nove fabrike i nove pruge“, rekao je on.

Vučić je rekao da ga „baš briga“ zbog toga što Nezavisno udruženje novinara Srbije nije reagovalo povodom naslovne strane NIN-a, jer tako nešto nije ni očekivao. 

„Saglasan sam sa naslovnom stranom NIN-a u svakom smislu. Reklamirali su odličan snajper, snajper je dobar, srpske proizvodnje, pogadja na kilometar. To pokazuje u kakvoj diktaturi živimo. U diktaturi u kojoj možete da upadate u RTS i radite šta god želite. A sećate se kako je u vreme demokratije stradao mučeni Ranko Panić samo zato što je hteo sa nama da prošeta Makedonskom ulicom“, rekao je on.

Komentarišući optužbe da su se on i zvanična srpska politika suviše približili Rusiji, Vučić je rekao da takve ali i potpuno suprotne optužbe dolaze svakodnevno, što je samo dokaz o snazi politike Srbije koja se zasniva na samostalnosti i nezavisnosti. 

„Neće u moje ime donositi odluke niko ni u Vašingtonu ni u Briselu ni u Moskvi. Odluke o politici Srbije donose gradjani Srbije. Video sam sijaset tekstova kako treba zapretiti Vučiću i Srbiji. Vi pretite a mi ćemo da radimo i gradimo. Radićemo uvek i sa svima, ali ćemo uvek poštovati interese Srbije“, rekao je Vučić.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 06. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x