Društvo

Ne, nije Njuznet: Građani će za dve do tri godine biti zadovoljni stanjem u zdravstvu

Beogradski glas (Beta) – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je u Subotici da bi građani u naredne dve do tri godine mogli biti zadovoljni stanjem u zdravstvu, i dodao da bi do tada Srbija mogla da postane lider u regionu.

„Da li se mnogo ulaže, da, da li smo zadovoljni stanjem nismo, nismo ni mi ni građani, naš cij je da građani budu zadovoljni. To može biti u naredne dve, tri godine, da budemo lideri u regionu“, rekao je Lončar novinarima u Subotici nakon što je premijerka Ana Brnabić predstavila rezultate Vlade Srbije u prvih godinu dana njenog mandata.

Odgovarajući na pitanje novinara koliko se ulaže u zdravstvo i da li su građani zadovoljni Lončar je podsetio da je mnogo opreme kupljeno i da aktuelna vlast radi na tome da poboljša i ispravi sve ono što je zatekla.

Lončar je najavio da će u narednih par dana biti potpisan ugor o rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije, a potom slede Vojvodina i Kragujevac.

Ministar je naveo da je prema predviđenom ugovoru iz 2006. do sada trebalo da budu obnovljeni svi KC, i dodao da je tako bilo sada bi se krenulo u ponovnu rekonstrukciju.

„Zatekli smo opremu u magacinu, kupovanu za izbornu kampanju, zabranu specijalizacije, specijaliste starije od 50 godina, da se tako nastavilo ne bi imali nikoga da nas leči, vrata na toaletima nisu mogla da se zatvaraju, kroz prozore je duvalo, ulazila je voda, pa su na njima stajali ćebići, a o tome se nije pisalo jer su se bolnice i KC reklamirali u medijima“, rekao je ministar.

Lončar je poručio da niko više neće reketirati zdravstveni sistem dok je on na čelu Ministarstva.

„Nebitno je šta se piše, važno je šta misle građani, a ja sam svaki dan sa njima i znam šta osećaju, bolje je ali moramo mnogo da radimo“, rekao je Lončar.

Beogradski Glas

Beogradski Glas

1
Leave a Reply

avatar
2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Miloš Vučić Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Miloš Vučić
Guest
Miloš Vučić

Ma ja nemam vreme da čekam. Moram da idem iz zemlje. Čekao sam 18 godina da se nešto promeni. U bolnicu sam ležao 2001. nisam mogao da mogao ni osnovnu ličnu higijenu da imam.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!