Društvo

Naslovna NIN-a opet bez fotografije, ali sa naslovom „Afera Krušik – Kako tata kaže“

Beogradski glas (Beta) – Novi broj nedeljnika NIN izašao je bez fotografije na naslovnoj strani na kojoj je bela površina sa naslovom koji najavljuje tekst „Afera Krušik – Kako tata kaže“.

U vrhu stranice je manjim slovima najavljeno još nekoliko tekstova koji se nalaze u novom broju.

Nedeljnik je prošli broj objavio bez fotografije pošto je prvobitna naslovna na kojoj je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sajmu naoružanja morao da povuče na zahtev izdavača, a zbog tumačenja da je puška uperena u predsednika i da predstavlja poziv na ubistvo.

Glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk ranije je izjavio da NIN ni u narednim brojevima neće imati fotografije na naslovnim stranama, „kako se neko ne bi slučajno kačio za slike i da se ne bi pričalo samo o slikama“.

On je potvrdio da je dobio dopis upozorenje od advokata kompanije GIM da će biti tuženi ako pominju ovu kompaniju dodajući da se nisu oglašavali „jer mu je to smešno“.

Isto upozorenje dobio je i Nedeljnik koji je i objavio da je dobio upozorenje, a dopis je stigao i na adresu N1.

„Toliko smo se upolašili upozorenja GIM da nam je krušik opet na naslovnoj. Naravno, i ovoga puta naslovna je bez fotografije, samo sa najavom teksta“ rekao je Ćulibrk.

On je naveo da su dopis, iako je neutemeljeno sve što u njemu GIM navodi, advokati ove kompanije ipak poslali na adrese medijskih kuća koje prate aferu Krušik jer smatraju da imaju podršku državnog vrha.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 06. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x