Društvo

Mali: Za neke greške u doktoratu ću prihvatiti odgovornost i idemo dalje

Beogradski glas – Ministar finansija Siniša Mali ocenio je da je odlukom Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka (FON) o njegovom doktoratu „treći put potvrđeno“ da nije plagirao sadržaj doktorske disertacije, ali je i izrazio spremnost da „snosi posledice“ što nije citirao sve izvore u tom radu.

Gostujući na televiziji 02, Mali je optužio opoziciju za politizaciju priče o doktoratu.

„Drago mi je što su ponovo potvrdili da moj doktorat nije plagijat jer znam da sam ga ja pisao, ali za neke greške ću prihvatiti odgovornost i idemo dalje“, naveo je ministar.

Nastavno-naučno veće FON-a usvojilo je ranije danas izveštaj Etičke komisije tog fakulteta o doktorskoj disertaciji ministra finansija Siniše Malog, kojim se utvrdjuje postojanje „neakademskog ponašanja“, i predložilo izricanje mere javne osude za sporni doktorat.

Na sednici je predloženo izricanje mere javne osude za sporni doktorat, umesto javne opomene blaže mere koju je u izveštaju zatražila Etička komisija, a u saopštenju FON-a se navodi da se taj izveštaj prosledjuje na „dalje postupanje učesnicima u postupku“.

Televizija N1 prenela je ranije da je za opciju „javne opomene“ glasao 21 član Nastavno-naučnog veća, dok su za „pooštrenu meru javne osude“ glasala 83 člana.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 06. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x