Društvo

Mali: Za neke greške u doktoratu ću prihvatiti odgovornost i idemo dalje

Beogradski glas – Ministar finansija Siniša Mali ocenio je da je odlukom Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka (FON) o njegovom doktoratu „treći put potvrđeno“ da nije plagirao sadržaj doktorske disertacije, ali je i izrazio spremnost da „snosi posledice“ što nije citirao sve izvore u tom radu.

Gostujući na televiziji 02, Mali je optužio opoziciju za politizaciju priče o doktoratu.

„Drago mi je što su ponovo potvrdili da moj doktorat nije plagijat jer znam da sam ga ja pisao, ali za neke greške ću prihvatiti odgovornost i idemo dalje“, naveo je ministar.

Nastavno-naučno veće FON-a usvojilo je ranije danas izveštaj Etičke komisije tog fakulteta o doktorskoj disertaciji ministra finansija Siniše Malog, kojim se utvrdjuje postojanje „neakademskog ponašanja“, i predložilo izricanje mere javne osude za sporni doktorat.

Na sednici je predloženo izricanje mere javne osude za sporni doktorat, umesto javne opomene blaže mere koju je u izveštaju zatražila Etička komisija, a u saopštenju FON-a se navodi da se taj izveštaj prosledjuje na „dalje postupanje učesnicima u postupku“.

Televizija N1 prenela je ranije da je za opciju „javne opomene“ glasao 21 član Nastavno-naučnog veća, dok su za „pooštrenu meru javne osude“ glasala 83 člana.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 04. 12. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!