Društvo

„Direktor Crvene zvezde diskriminisao LGBT populaciju“

Beogradski glas (Beta) – Gej lezbejski info centar (GLIC) saopštio je danas u Beogradu da je Poverenica Srbije za zaštitu ravnopravnosti donela mišljenje da je direktor fudbalskog kluba „Crvena zvezda“ Zvezdan Terzić diskriminisao LGBT populaciju izjavom da u klub ne bi doveo igrača homoseksualne orijentacije.

Kako se navodi u saopštenju GLIC-a, Terzić nije osporio autentičnost svoje izjave u intervjuu jednom portalu, ali je dodao da je izjavu dao u svoje ime, da je tolerantna ličnost, da od igrača nikada nije tražio da se izjasne o seksualnoj orijentaciji, i da bi zaštitio svakoga ko bi se u tom smislu izjasnio.

„U toku postupka utvrdjeno je da Terzić kao direktor FK ‘Crvena zvezda’, ima faktički uticaj na politiku zapošljavanja, kao i da je sporna izjava preneta autentično. Zbog toga je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti dala mišljenje da je izjavom da ne bi doveo igrača drugačije seksualne orijentacije, Terzić prekršio odredbe Zakona o zabrani diskriminacije“, naveo je Centar na čijem je čelu Predrag Azdejković.

Centar je preneo i da je Poverenica preporučila Terziću da se sastane s predstavnicima LGBT organizacija kako bi se upoznao s problemima te populacije, i da ubuduće vodi računa prilikom davanja izjava, odnosno da ne krši propise koji zabranjuju diskriminaciju.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 01. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!