Društvo

CarGo pozvao Apelaciono tužilaštvo da nastavi gonjenje predsednika Komisije za zaštitu konkurencije

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Udruženja gradjana “CarGo” Aleksandar Vučić i direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić podneli su prigovor Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu u kome se traži da izda obavezno uputstvo nadležnom javnom tužiocu da nastavi krivično gonjenje predsednika Komisije za zaštitu konkurencije zbog nesavesnog rada u službi Miloja Obradovića.

“Podneli smo ovaj prigovor jer je Više javno tužilaštvu u vrlo čudnim okolnostima, sa neutemeljenim obrazloženjem i u neobičajenom roku odbacilo krivičnu prijavu protiv Miloja Obradovića”, izjavio je Aleksandar Vučić, saopštio je danas CarGo.

On je naveo da rešenje Višeg javnoj tužilaštva “sadrži brojne nedostatke”, kao i da potvrdjuje deo navoda CarGo-a, “a bez navodjenja specifičnih činjenica za odbacivanje, dok su, potpuno neverovatno, citirani čak i pogrešni članovi zakona”.

Vučić je rekao da je ovo rešenje postupajućeg zamenika javnog tužilaštva “ne samo pravno apstraktno, već i apsurdno, što ukazuje na prepoznatljiv rukopis političkog pritiska”.

“Ovo je i odlična prilika da poručimo da pravosudje i politika ne idu jedno uz drugo. Pored toga – i da dobijemo odgovore na pitanje – ko je izvršio pritisak na tužilaštvo da u rekordno kratkom roku odbije krivičnu prijavu bez ikakvog obrazloženja”, rekao je Vučić.

On je naveo da mu je drago da je tužilaštvo donelo najbržu odluku u istoriji srpskog pravosudja, ali ne i što je to učinjeno na štetu zakona.

“Ne zameramo postupajućoj zamenici tužioca što ne zna razliku izmedju konkurencije i koncentracije, što samo upućuje da nema znanja iz oblasti tržišne konkurencije, ali se zato postavlja pitanja zašto je upravo postupajuća zamenica donela ovu odluku”, upitao je Vučić.

Vučić je istakao da CarGo veruje u častan i savestan rad Apelacionog javnog tužilaštva, te da će nakon ocene svih relevantnih okolnosti biti u mogućnosti da donese pravilnu i zakonski utemeljenu odluku.

“Pozivamo Apelaciono tužilaštvo da odluku donesu istom brzinom pera, kao i Više tužilaštvo, ali u nadi da će zakon biti jedini koji će diktirati njihovu odluku”, zaključio je Vučić.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x