Društvo

Beogradski taksisti ponovo blokirali grad, CarGo predlaže rešenje

Izvor: N1

Beogradski taksisti i danas su nastavili sa blokadam ulica. Kolone taksi vozila u 13 časova, sa četiri različite lokacije krenule su ka centru. Potom su taksisti nastavili protest ispred zgrade Vlade.

Iz Privredne taksi komore Beograd za N1 kažu da od protesta neće odustati sve dok država ne ispuni njihov zahtev i počne da primenjuje Zakon o prevozu putnika i zabrani rad nelegalnim taksistima.

„I danas će ulice Beograda biti blokirane dva sata. Kada budemo protestovali ispred Vlade, za saobraćaj će biti zatovrene ulice Kneza Miloš, Nemanjina kao i Slavija. Razumemo nervozu građana, ali mi od naših zahteva ne odustajemo, sve dok se država ne probudi i nelegalne taksiste ukloni sa ulica“, rekao je Boško Vukojević.

Organizatori protesta poručuju da tokom vikenda blokada neće biti. Najavljuju da će ukoliko država ne reaguje, od ponedeljka radikalizovati proteste – kako kažu, sledi blokada mostova i prometnih saobraćajnica.

Kako bi se saobraćajni haos u Beogradu rešio, iz Udruženja „CarGo“ taksistima predlažu rešenje.

Direktor kompanije „CarGo Technologies“ Vuk Guberinić je rekao da će ta kompanija pomoći taksistima da formiraju novo taksi udruženje, uz garancije da će imati minimalnu platu 150.000 dinara, kao i da će pomoći i nabavku novih vozila za buduće taksi udruženje.

„Javili su nam se pošteni taksisti koji ne žele da štrajkuju i žele da izađu iz taksi udruženja. Udruženi sa poštenim taksistima predstavićeno novi savremeni taksi, početak nove taksi ere. Garantujemo da nijedan pošteni taksista neće ostati bez posla i minimalni profit od 150.000 dinara mesečno“, rekao je Guberinić.

Guberinić dodaje da će taksisti imati puna radna prava, u novo taksi udruženje će biti uključene i žene, a taksisti će udruženju plaćati 2.000 dinara plus PDV mesečno, bez kako kaže skrivenih troškova.

„Garantujemo taksistima koji se jave da će mo im pomoći u izmirenje poreskih dugovanja državi, te da nijedan ‘taksi kartel’ više ne sme da ohrabruje da se ne plaća porez. Novo udruženje će imati najsavremenije plaćanje i pomoć oko vođenja knjiga“, rekao je Guberinić.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 25. 03. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač