Beograd na dlanu

„Zastrašivanje sindikata dok GSP ima najmanji broj vozila na ulicama, a većina na granici tehničke ispravnosti“

Beogradski glas (Beta) – Sindikat „Sloga“ saopštio je da je predsednik tog sindikata u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) Beograd Nebojša Aleksić pozvan na informativni razgovor u policijsku stanicu Stari grad, i ocenio to kao zastrašivanje i gušenje sindikalnog rada.

Aleksiću je u policiji rečeno da je prijavu podneo jedan od direktora u GSP-u Dejan Krstović zbog ugroženosti, nakon satanka rukovodstva sa sindikatima u pogonu „Karaburma“, navedeno je u saopštenju.

„Smatramo da je ovo klasična zamena teza koja ima za cilj gušenje sindikalnog rada ‘Sloge’ i zastrašivanje predsednika sindikata u GSP –u i to u trenutku kada GSP najlošije stoji, ima najmanji broj vozila na ulicama, od kojih je većina njih neklimatizovana i na granici tehničke ispravnosti“, navodi se u saopštenju.

Taj sindikat je dodao da je uveren da pozivanje Aleksića na informativni razgovor ima veze sa njegovom kritikom iznajmljivanja 30 luksuznihi klimatizovanih vozila „škoda“ za potrebe menadžmenta, kao i raspisivanje tendera za navodni rekreativni oporavak zaposlenih sa minimalno tri saune.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!