Beograd na dlanu

Zašto ne prozivaju vrh SNS-a: Taksisti upiru prstom u pogrešne mete

Beogradski glas (Beta) – Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić poručio je taksistima u protestu da je vrhovni interes građana i države da Beograd ne bude blokiran i da je potrebno da se nađe adekvatno rešenje, na jedinom mestu gde je to moguće a „to su institucije, nikako ulica“.

„Taksistima želim, najiskrenije, sve najbolje, i još jednom im poručujem da nema razloga za teške reči, već isključivo za iznošenje istine koju očigledno znaju samo oni koji koordinirano vode proteste, ali je ne iznose iz njima poznatih razloga, dok ogroman broj onih koji protestuju nažalost znaju samo za personalne, a možda i politički zadate mete koje treba napadati, čak iako za to nema utemeljenja u činjenicama“, rekao je Ružić za list Danas.

On je rekao da je „vrlo kontraproduktivna konfrontacija taksista sa Beogradjanima, kao i sa Vladom Srbije, ukoliko žele da ispune svoj cilj“.

Na pitanje zašto su baš on i ministar energetike Aleksandar Antić na meti taksista, a ne neko iz Srpske napredne stranke, Ružić je rekao da mu je „žao što upiru prstom u pogrešne mete jer ih je neko očigledno pogrešno informisao ili instruisao kako bi teret odgovornosti prebacio na nekog ko nije direktno nadležan“.

On je istakao da ministarstvo koje vodi nije nadležno za registraciju udruženja, već da to spada u poslove Agencije za privredne registre.

„Sve što je bilo do nas, ministarstvo je uradilo u skladu sa zahevima i nalozima Vladine radne grupe“, istakao je Ružić.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!